Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu mít v domě:
1x 3fázovou troubu se sklokeramickou deskou
1x okruh zásuvek pro kuchyň
1x okruh pro zásuvku pro myčku
1x zásuvku pro koupelnu
několik zásuvek pro obývák a pokojíky
6 zásuvek pro další pokoje
Kolik proudových chráničů a jakých bude k čmeu potřeba?
Děkuji
Tak termín "vysoko proudový" chránič jsem ještě neslyšel . Pokud je mi známo, běžné chrániče vypínají při poruchovém proudu 30 mA. A v podstatě stačí 1 na celý rozvod, ale je to nepraktické.
slavco31 - "... jeden trojfázový na začiatok a potom dva v jednom..."
Můžete mi vysvětlit, jaký smysl má zapojení dvou chráničů za sebou ? Teda mimo toho, že to vyjde dráž?
co to prosím je "vysoko proudový"? kolik a čeho vám řekne projektová dokumentace... jinak stačí principiálně jeden FI na vše uvnitř + jeden na ven (kvůli určitému "komfortu" kdy by mohly venkovní zásuvky (případně spotřebiče v nich zapojené) vyhazovat vlivem vlhkosti apod")
s rozdílovým proudem 0,03 A (30mA) , a jmenovitým proudem o stupeň vyšším než je hlavní jistič , tedy buď 25A nebo 40A (40A je jistota i do budoucna při případném zvýšení hodnoty hl. jističe
Dobře dám jeden 3 fázový chránič. Při zapojení musí být přívod zhora nebo může být i zespodu? U jističe se říká, že je to jedno.
Děkuji
Principiálně je to celkem jedno, prakticky záleží jak určí výrobce konkrétního typu chrániče který koupíte - obvykle je to uvedeno v montážních instrukcích, případně bývají na svorkách uvedeny obě varianty stylem 1/2 2/1 apod.
Az Ti o dovolene (mycka nebo pracka) rozmrazi mrazak v kuchyni tak zjistis ze to neni dobrej napad.
Děkuji, když bych měl jeden 3 fázový a 1 jednofázový chránič. Za 1 fázovým chráničem 3 jističe 16A pro oddělené okruhy, jakou hodnotu by musel mít tento chránič? 16A je málo když jsou za ním 3 jističe 16A?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.