Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bila tecka na tv

Od: tom33 odpovědí: 5 změna:
Dobry den, mam cca tyden starou led tv Sony a vcera jsem si vsiml pri sledovani bile tecky na jednom miste. Byla tam asi hodinu pak se presunula o neco niz a potr zmizela uplne. Co by to mohlo byt? Dekuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
U počítačových monitorů se tomu říká dead pixel. Dokonce při prodeji ve smlouvě máte uvedené kolik takových mrtvých bodů se ještě nepovažuje za reklamovatelnou závadu. Tipuju že bílý bod na vaši televizi bude to samé. Jestli zmizel, máte kliku.
doplněno 10.08.17 09:18: No rači bych brnknul prodejci, jak je to u daného tipu s mrtvými pixely. Jestli se ještě u takových výrobků připouští a jeden takový bod je prakticky nereklamovatelný nebo jestli už technologie postoupily na tolik že jakýkoli mrtvý bod je předmětem reklamace. Záleží taky na tom jakou technologií obrazu ta televize má. Jestli je to lcd ,plazma nebo led.
jofa*

U plasmy žádný mrtvý bílý bod (pixel) nenajdete stejně jako u lcd IPS technologie. Pokud je, tak je černý a tudíž špatně zpozorovatelný.

tom55
hodnocení

Takze neresit?
tom55
Je to led tv, uvidim jestli se tecka jeste objevi, moc se mi reklamovat nechce kvuli jedne tecce.

ml1
hodnocení

0x

Pokud je to jeden pixel, tak s tím nic neuděláte. Je předepsané nějaké procento, na starých televizích to vycházelo na 7 pixelů, v HD to bude úměrně víc (10), které smí být vadné. Ještě je nějak rozlišené, kolik jich smí sousedit.

Pokud se přesouvá, tak to můžou být pixely, které nejsou viditelně vadné (blbý kontakt který se projeví jen občas), ale pokud jich neni dostatek (řádově 10), na reklamaci to neni. Nevím, kdyby se stěhovaly, tak že by to postihlo řekněme 15 pixelů (ovšem ne současně), je otázkou jak by byla reklamace řešená, protože i ty, co se tak zrovna nejeví, jsou podle mě vadné (ale servisák nic neuvidí). Nezbývá než si přát buď aby se to neopakovalo a nebo aby se ukázal třeba flek což by na reklamaci bylo.

Já u své LCD televize (tj. to co máte Vy, jen je podsvětlená zářivkou a ne LED) mám jeden věčně zelený pixel nahoře v obraze. Také se objevil až po nějaké době a nezmizel (ani po 7 letech, nebo jak je to dlouho). Aby tak nepřekážel, zabarvil jsem ho černou lihovkou a skoro neni vidět, tím potvrzuju, to, co tu někdo napsal, že černý bad-pixel je vidět méně. Zajímavé, že ty samé televize má několik lidí v mém okolí (tehdy byla nějak výhodná cena, která mě přiměla vyhodit starý sovětský krám) v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]