Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostat ke kotli OPOP H412

Od: sebor® odpovědí: 6 změna:

Dobry den, vcera mne manzelka upozornila, ze slysi, jak stale bezi cerpadlo u naseho kotle, i kdyz se uz v kotli netopilo a byl vlazny. Termostat byl nastaven ma 60 st. Dal jsem ho na 0 a cerpadlo bezelo stale. Logicky jsem dosel k tomu, ze odeslo a koupil nove za 915.-Kc. Ted jsem provedl vymenu, na novem jsem dal 60 st. a cerpadlo bezi, i kdyz se v kotli netopi. Takze asi zbytecna koupe, snad mi ho vezmou zpet. Jeste mame u kotle krabici, ve ktere jsem pro jistotu vymenil pojistku, ze by zde byla nejaka zrada? Da se vubec takova skrinka koupit? Prikladam fotky.

Dekuji moc za radu! Sebor

Termostat ke kotli OPOP H412
Termostat ke kotli OPOP H412 #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevrtal někdo do elektroinstalace? Termostat má laicky řečeno jeden vstup a dva přepínací výstupy - když se jeden výstup zapne,druhý se vypne.je možné že čerpadlo je zapojené na opačném výstupu

hodnocení

Dekuji za odpoved, leta si toho nikdo ani nevsim a vse spolehlive bezelo. S.

Pokud do toho nikdo nezasahoval nemělo by se nic změnit.T tomhle počasí jsem řešil podobný případ, termostat vypnul až při zvednutí nastavené teploty

hodnocení

tak jsem to udelal dle Vaseho navodu : termostat byl na nule, v krabici na HV jsem dal na Z. Cerpadlo se rozbehlo. Postupne jsem na termostatu teplotu zvedal, ale cerpadlo bezelo dal. Vratil jsem se s termostatem na 0, az to v nem cvaklo a termostat bezel dal. Prestal bezet, az kdyz jsem v krabici prepnul na V. Prikladam fotku s jasnejsimi popisky

Termostat ke kotli OPOP H412 #3
hodnocení

pro Nunici: zavolal jsem elektrtikare, mlady kluk, neco zkoumal zkouseckou, potom odpojil kondenzator a uz je to OK. Proc tak ale ten kondik je, na to se pry zepta mistra.

Diky za to, ze jste se mi snazil pomoct:)! Sebor

miyo*
hodnocení

0x

Dobrý den p.Sebor.Přečetl jsem si váš problém s termostatem TH 143 který mám také a vidím i připojení drátů,tedy pokud jsou to obrázky vaše.Tady čtu i odpověd na váš problém který vám moc nepomohl tak jako mě nedokázal poradit žádný z elektrikářů,nevím,možná si to nechávají pro sebe jako kuchařské tajemství.Píšete že jde termostat neustále,at otočíte s kolečkem na termostatu kam koli.Mě první termostat fungoval 40 let až tedy pošel tak jsem si objednal stejný TH 143 ale poslaly mi starší.sice cvaká, vypíná i zapíná ale jen ručně,tak jsem si sehnal schéma připojení termostat verzus čerpadlo,a zapojil jsem to dle schématu,to znamená,ze sásuvky 230 V,termostat-fázy na 1 z 2 jde fáze do fáze čerpadla L to je zapojení pro zapnutí čerpadla při stoupání dané teploty kterou si zvolíte,při poklesu by vám měl zase vypnout.Koukám že hnědý tedy fázi máte na trojce,to znamená že to máte zapojený obráceně.Na 1 je hnědý,tedy fáze a na dvojku modrý jako nulák,ale nulák do termostatu nepatří tak ho máte určitě ve svornici připojený na hnědý který jde do fáze L čerpadla a ze svornice pak modrý nulák do čerpadla N.Jestli máte plně funkční termostat tak by vám to mělo fungovat.Mě to nefunguje byt to mám zapojené zprávně.Zatím nikdo z elekrikářu mi nedokázal poradit,jestli i když termostat cvaká,vypíná i zapíná,proč to nezapíná či nevípíná automaticky dle nastavené teploty.také mě mohli poslat šmejd který nefunguje,s pozdravem Milan.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]