Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada řemínků kazetofonu

Od: diesel® odpovědí: 16 změna:

Zdravím kolegové rádci.Nevíte čím nahradit originální řemínky do kazetového přehrávače.Jde o Rádio s MC a CD.Problém je že je již dosti staré ,asi 20 let a mám jej jako pracovní,jenže nyní děláme v místě kde se na radio nedá nic kloudného naladit,tak jsem si vzal stařičký kazetový adaptér ,že pustím oblíbenou hudbu zv mp3 z founa.Jenže nic nehrálo,nemám totiž rád v práci a nejen tam sluchátka,toto jen doma v klidu a pohodlí křesla,no a doma při rozborce jsem zjistil,že jsou oba řemínky prasklé respektive jeden a druhý držel jen silou vůle vcelku.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Proč nahradit? Projeď si tohle: ame.cz/...

hodnocení

Jj vzápětí co jsem položil dotaz jsem také onu stránku objevil.Takže děkuji nejen p.Satamovi ale i dalším.Před pár roky jsem taky sháněl ,ale na MGF B115 tak jsem nesehnal jedině náhraduo nějaké těsnění a stálo to za h... a magič ,lituji dodnes,šel do světa.Nepředpokládal jsem že se někde mohou různé druhy prodávat a již vůbec ne na tak staré raido-cd-mc.

hodnocení

2x

Jakékoliv nahrazování nestojí za nic, nejlepší je vybrat a koupit v odkazu od satam. Bohužel někdy bývá problém chytit správnou délku. Někdy když mi na opravovaném zařízení hodně záleží koupím víc rozměrů a nejlepší vyberu až po vyzkoušení.

hoststary*
hodnocení

0x

Píšete "jsem si vzal stařičký kazetový adaptér ,že pustím oblíbenou hudbu zv mp3 z founa.".

Takže vaši muziku máte 1) na telefonu a chcete ji pouštět přes nějaký kazetový adaptér? Nebo máte muziku 2) na kazetách a nemáte ji na čem přehrát?

Výměna řemínků v kazeťáku přijde dost draho, víc než řemínky vás bude stát práce kvalifikovaného servisáka na výměně (hodina za dvě až čtyři stovky) a ještě víc času zabere shánění originál řemínků. Jejich cena je vzhledem k těmto cenám skoro zanedbatelná.

Nebylo by jednodušší si k vašemu telefonu nebo MP3 přehrávači místo sluchátek na výstup píchnout malé reprobedničky od PC, zásuvku do sítě pro jejich napájení snad máte někde poblíž. Stačejí ty nejobyčejnější plastové za stovku, možná je právě někdo vyhazuje, nebo je má kopnuté pod stolem.

hoststary:

Tak vzhledem k tomu, že diesel vniknul do kazeťáku a zjistil prasklé řemínky, tak asi nebude potřebovat práci kvalifikovaného servisáka na jejich výměnu *smich*

hodnocení

Jj jak píše Bmbx-mám jej rozebraný vím kde je problém a vše si udělám sám-až mi řemínky dojdou,jen za jejich cenu a poštovné! Jinak dnes jsem na jedné stavbě zítra na druhé a je jednodušší vzít kazetofon ,mobila do kapsy a jde se než složitě balit kazety nebo kablíky s bedničkami!

hodnocení

0x

Je mi docela divné, že by měl prasklý řemínek (tedy nefunkční pohon kazetového pásku) vliv na hraní kazetového adaptéru, ten žádný pohyb nepotřebuje, jen dosedá hlava magnetofonu na hlavu kazety, do které je zapojen vstup z 3,5 jacku.

doplněno 07.08.17 20:58:

Díky. Já měl za to, že autostop je řešen mechanicky a poháněn právě taktéž od motorku řemínkem.

mikihans:

když se netočí mechanika, tak se to vypne, protože si to myslí že je konec pásky ;)

doplněno 07.08.17 21:15:

Jak u čeho, jsou autostopy mechanické i elektronické, vyskytovaly se taky jen "šumové brány" - pásek na konci - vypnul se zvuk, nebo taky motor, aniž by vyskočila klávesa "PLAY".

jabraka*
hodnocení

0x

Když jsem chtěl obnovit funkci kazetového magnetofonu kvůli poškozenému řemínku,nechal jsem ci tvar řemínku vysoustružit do hliníkové desky a použil ji jako formu.Stačí formu vyplnit silikonem a po zarovnání nechat dva dny ztuhnout.5emínek vyhoví na mnoho přehrání.Ideální by bylo obstarat kaučukovou vulkanizační směs a do formičky namačkat po vulkanizaci při teplotě kolem 120 stCvyrobíte řemínek téměř originál.

JABRAKA

jabraka:

výborný nápad, ale proč to takto vyrábět, když funguje firma AME, která nabízí neuvěřitelný sortiment řemínků pro audio i video, já u nich nakupuji přes 20let ;)

@jabraka: Jaký silikon jste použil?

Pro všechny: Jakmile budete něco kutit z pryže, polyuretanu, PTFE apod. zkuste se na mě obrátit. Primárně dělám těsnění, ale zvládneme vyrobit kdekterou ptákovinu. Řemínek by problém nebyl, ale pryž používáme tvrdší a originál bude v tomto případě mnohem levnější, jak by taky ne, když je vyrábějí po tisících...

doplněno 08.08.17 22:05:

xy: Možná by šly, záleží jak vypadají Jen, aby nebyly dražší, než celý triedr ve frcu :).

xy

očnice k ruskému triedru? obě jsem stihla při toulkách pod noční oblohou ztratit už v dětství :)

doplněno 08.08.17 22:14:

@jabraka

asi máte pravdu, bylo by to drahé. Já jen že v obchodech s dalekohledy jsem už ten typ očnic nesehnala. Dalekohled je jinak výborný, optika super :)

doplněno 08.08.17 22:16:

chybka se vloudí, odpověď byla pro @amper

jabraka*

Být vámi,zvládnu i firmu.Je to výborný artikl.Já už se do takových aktivit nepustím,snažím se držet při životě.

Před mnoha lety jsme vyráběli HIFI gramofony,já měl na starosti řemínky,ale pak jsem je získal od Tesly Litovel,pro než jsem délal recepturu a technologii.Jako další aktivitu jsem měl tlumicí a přenosové články v MGD přenoskách..

Přeji mnoho zdaru.

JB

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
pokud se nejedná o nějaký typ plochého řemínku, tak běžně řemínky z kazeťáku se kdysi dávno nahrazovaly klasickými O kroužky ;) Problém bude sehnat prodejce se skladem, kde mají fyzicky všechny rozměry. Mně k tomu kdysi dávno posloužil centrální sklad velké fabriky a místo stání u výdejního okénka pokyn "běž si ho najít, je to tenhle regál" :-D

ronyx:

to je právě to - kdysi dávno. Kdysi dávno se taky prasklé řemínky lepily sekundovým lepidlem, pokud bylo zrovna k mání *smich* Ale pokud existuje někdo, kdo nabízí takový sortimetn řemínků tak opravdu není co řešit.

Dnes se musí řešit třeba řemínek do 8mm promítačky, protože takový tam opravdu nemají, nebo bodová halogenka 12V/100W kterou je taky docela problém sehnat. Řeminky nahradily "o" kroužky z proudového motoru a halogenku jsem musel zatmelit šamotem do paraboly, ale byla to fuška trefit se do ohniska *smich*.

milano*

Nevite nekdo kdo by byl tak sikovny a hodny a vymenil by mi reminky na ghettoblaster JVC PC 30? Nedovazim se do toholezt.Presne velikosti reminku mam doma objedane z Ebay.Samozrejmen je mi jasne ,ze je to narocna prace a zaplatim adekvatni cenu

Dekuju!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]