Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sundat tvrzené sklo z mobilu

Od: lucil odpovědí: 7 změna:

Ahoj,
dnes jsem si rupnul sklo u telefonu Lenovo. :( Jak jde doma sundat tvrzené sklo z mobilu?

Jít do servisu se mi nevyplatí, cena skoro převýší nový telefon. Přitom samotné sklo jde sehnat docela levně. Máte s tím zkušenost?

Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ochranné tvrzené sklo se vůbec nemusí nahřívat, dá se lehce sloupnout, už jsem to dělal několikrát.

hodnocení

1x

A mám zase jako nový super krásný displej! *superman* Jen bych měl sehnat další tvrzené sklíčko.

Nahřál jsem ho z lehka, bylo vidět, že lepidlo se ochotněji odlepovalo, kde bylo více teplé. Ale uznávám, že to nemusí být nezbytné.

Jak sundat tvrzené sklo z mobilu

Jasně, teplejší to určitě jde lépe, když budu mít problém tak to určitě použiji *palec*

hodnocení

0x

Nemyslíš dotykové sklo? Tvrzené sklo je (skleněná) folie nalepená na krycím skle displeje, aby se tak snadno nerozbilo. Pokud fakt myslíš jen to dolepené sklíčko, stačí nahřát fénem a sloupnout.

Dotykové sklo je už vyšší level. Cena je taky docela příznivá, ale už musíš celý telefon rozebrat!

doplněno 04.08.17 11:56:

Díky za dotaz. Až díky němu jsem zjistil, že se pár měsíců trápím s popraskaným displejem, ale přitom je prasklé jen to ochranné tvrzené sklo. Tak jdu měnit taky. *palec2*

Takže nahřát fénem (u mě bude stačit nechat ho pár desítek minut zapnutý, hřeje sám jak blázen) a sloupnout popraskané sklíčko. *zdravi*

jurajjuraj*
hodnocení

0x

tvrzene sklo podeber v rohu a sundas ho lehce, nove sem si objednaval v cine, prislo mi 5 kusu za 30,- a stejne jako tady v obchode chteli 180,- za jedno, stejne ho blbe nalepili ze v rohu odstavalo, ty cinske sem nalepil sam, prvni nedrzelo taky v rohu tak slo do kose a druhe sedlo jak prdel na hrnec

doplněno 20.08.17 20:26:

vypada to tak ze tazatel si plete displej a tvrzene sklo

still10k*
hodnocení

0x

Před koupí nového skla a pokusech sundat to staré si nejdřív ověřte, jestli je to vůbec možné v domácích podmínkách udělat. Některé modely stačí nahřát hork. pistolí, jiné se musí lepit strojově. Raději dvakrát měřte, než jednou říznete :)

still10k:

jedná se o ochranné sklo dotykového skla, ne vlastní dotykové. Dotykové se sundavá pomocí horkovzduchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]