Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se s rodinou do Chorvatska. Rád bych si pořídil na tuto cestu simku s kreditem cca 100-200kč, bez internetu, pouze na volání a sms z ciziny. V září ještě pojedu do Rumunska, tak bych ji využil i tam. Potom bych ji přenechal dceři (10 let) na takové to běžné volání - spíš budeme volat my jí a ne moc často.
Bohužel vůbec nemám přehled, která karta by se vyplatila. Jestli je volání 1,50 nebo 2kč je celkem jedno, spíš jde o to, aby se nemusela dobíjet každý měsíc nějaká horetní suma - např. 300kč. Ideálně tak za půl roku 150kč .
No a taky aby byl rozumný roaming pro Chorvatsko a Rumunsko. To už bude na té kartě nastavené nebo se musí nastavovat někde na pobočce? Když bude někdo volat do ciziny mně, tak já něco platím a on to má za ČR tarif?
Rodiče mají kartu od Blesku, tam to nějak tak před pár lety bylo, nevím, jak to je teď. Díval jsem se, že některé karty stojí od 150 do 200kč - např. Sazka mobil, vyplatí se to?
Děkuji všem za rady.
Pepa
Dobrý den. Mobil.cz stojí 200,- Kč a volání je za 2,20, SMS za 1,50,- Kč. Musí se dobít jednou za 6 měsíců min. 200,- Kč a je v tom internet 200 MB, který platí 30 dní. Při každém dobití se obnoví znovu možnost využívat 200 MB internetu. Ale jistě budou i výhodnější operátoři. Roaming je myslím přednastavený, ale jedním kliknutím ho lze aktivovat nebo deaktivovat v internetové samoobsluze.
U nás je záložní mobil. Z předplacené karty, která se musela neustále dobíjet jsme přešly na ČEZ mobil. Volání je o nějaký halíř dražší. Roaming si nastavíte sám, internet zablokujete. Provolanou měsíční částku pokud nepřekročí 100,- Kč neplatíte, ale dluh se převede do dalšího měsíce. Přesáhneteli stovku, přijde vám do PC faktura. U nás to bylo za 9 měsíců na 104,- Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.