Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice Whirlpool nemrazí a zvuky

Od: pe12 odpovědí: 7 změna:

Ani ne tříletá kombinovaná lednice Whirlpool 43282 NFIX začala být při fázi namražování mimořádně hlučná, jde o takové rachtání jakoby vzadu, asi v nějakém ventilátoru nebo motůrku. Je no frost a v mrázku se objevila namráza, tedy asi špatně odmrazuje? Je možné, že by to nešlo (u 3 leté lednice) opravit, jak nám řekl jeden opravář lednic? Co to může způsobovat a takový díl nelze vyměnit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

S kompresorem to nemusí mít nic společného, kromě kompresoru novější lednice opravdu mají těch zařízení v sobě více. Ale pokud je slyšitelný nějaký jiný zvuk, objevuje se větší námraza, hlavně například na jednom místě se tvoří ledová koule, může se jednat o neopravitelnou závada, únik chladiva přes výparník. Jelikož je zalisovaný v izolaci, opravy se opravdu neprovádějí.

doplněno 31.07.17 09:54:

Jinak stačí si lednici na internetu najít a chytří rádcové zjistí že má ventilátor, který také vydává zvuky. Překvapivě. Otázka tedy bude co přesně servisní technik diagnostikoval, já jen upozorňuji že jsou závady které opravit nejdou.

hodnocení

0x

Jestli to dělá kompresor, jako že tam v podstatě nic jiného není, tak mohl mít ten opravář pravdu. Ale spíš v tom smyslu, že by se ta oprava spíše nevyplatila, než že by kompresor vyměnit nešel.

kepler*
hodnocení

0x

To, že v mrazáku zůstává námraza, může být i tím, že je ucpaný odtokový kanálek. Jediné, co může v lednici hlučet, je kompresor. Opravit by to jistě šlo výměnou a doplněním nového chladiva, ale taková oprava by byla možná dražší, než sama lednice.

hnipirdo*

Odtokový kanálek (pokud tam j)v mrazáku je na to, že v případě rozmrazování odtéká voda, ale nikdy ne led.

Holt se objevilo kurvítko.

kepler*

A kdo tvrdí. že jím odtéká led? Prostě neodtéká ta voda z rozmrazování, tak může znova namrzat. Udržuje se tam vlhkost.

hodnocení

0x

Podívejte se na záruční list, zdali tam není delší záruka než 2 roky. Pokud přestane chladit a mrazit, tak ji vyhoďte a kupte si novou. Sám jsem se snažil o opravu takové lednice, vozil jsem ji k opraváři a platil tisíc korun a nakonec jsem ji musel vyhodit.

alex*
hodnocení

0x
Dobrý den, nejspíš dře ventilátor o námrazu v mražáku. Lednici je třeba odstavit na 24 hodin aby se vše odmrazilo. No frost by neměl zamrzat ale je možné že jste měli nedovřené dveře pokud by zase zamrzla je třeba vyměnit čidla které řídí automatické odmrazovaní jináč no frost systém nebude fungovat správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]