Nejste přihlášen/a.
Právěže je to k zuřivosti- tak krátká doba-3.5 let a dát 11.000,- . To i pračka , která se koupí za 5- 6.000,- vydrží 7 i 10 let. A ta aspoň dře, vydá práci. Už nedám za TV tak nehorázné peníze. Dnešní výrobce bych...
K PODSVÍCENÍ- psala jsem, že podsvícení JE ! ... a naopak: OBRYSY nejsou...( tedy obraz není ani v nejmenším náznaku). I tak děkuji za odpovědi- Váš zájem pomoct .
Ano, ...konečně pro mne praktická odpověď, bmx, díky. Prosím i další o návrhy, pomoc.
Asi bych v první řadě prověřil všechna napětí ze zdroje, bývá tam 5V a 12V. Pozor pokud je podsvit pomocí CCFL trubic, tak dát pozor, tam je dost vysoké napětí, ale předpokládám, že podsvit už je pomocí LED.
Měl jsem podobný problém, ve tmě byly vidět jen slabé kontury. Odešlo podsvícení. Příčin ale může být mnohem více.
Ověřte, zda funguje OSD (MENU na obrazovce, INFO o spuštěném programu apod.). Pokud funguje, zjistěte, jaký vstup máte zapnutý (SOURCE) a pak zkuste ještě pátrat v DO s pomocí manuálu. Pokud nefunguje, hledal bych závadu uvnitř a pokud nejste alespoň elektronik amatér, tak TV vůbec neotvírejte a kontaktujte servis.
@bmbx: Ano, vím, že zvuk jde. Tazatelka ale nepíše, jaký zvuk. Tu televizi neznám, ale pokud je to možné, mohla ji nechtěně přepnout do módu "rádio". Vymýšlím všechny eventuality, ale stejně mi nakonec i přes naznačené znalosti vychází servis. Do té problematiky jsem několik desítek let dělal, asi před deseti lety jsem skončil, ale pořád mám dobrého kamaráda opraváře a když vidím, jaké s tím má někdy problémy, určitě opravu moderní TV svépomocí nedoporučím.
satam:
zvuk údajně jde, takže v nějaké špatně zapnutém vstupu signálu bych neuvažoval. Člověk co relativně podrobně popíše závadu a piše o T-con desce asi úplný laik není. Nebo to má vyčteno někde z internetu na odbornějším fóru, ale pak je lepší možnou závadu hledat tam než zde na poraďte
satam:
v módu nebude svítit podsvit jen tak a objeví se nějaká ikonka, nebo se neobjeví a zhasen podsvit.
Pokud tazatel má alespoň trochu zkušenosti s elektronikou tak je vždy lepší svépomoc než servis, dost lidí ví co servis dokáže, hlavně co si pak naúčtuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.