Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SAMSUNG LED TV wifi ue40f5300 - nejde obraz

Od: kutillek odpovědí: 12 změna:
LED TV Samsung wifi , UE40F5300 , 101 cm je pouze 3,5 let stará. Vypla jsem ji a v sekundě zapla (ta rychlost asi nebyla dobrá) - nejspíš teda ( jinak jsem ještě mohla zalehnout nějaký knoflík ovladače a nějak vypnout obraz, ale ty už jsem různě zkoušela; držme se spíš zap/vyp)A obrazovka byla hned, i ráno černá (tedy šedá- je podsvícená; při zasvícení světlem na ni však nelze spatřit žádný náznak obrazu), zvuk jde.Co se poškodilo? Co vyměnit? Poškodila se T- con deska? Díky moc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

2x
3,5 roku je u dnešních televizorů strašně moc. Neřešit, vyhodit, koupit novou.
kutilek
hodnocení

Právěže je to k zuřivosti- tak krátká doba-3.5 let a dát 11.000,- . To i pračka , která se koupí za 5- 6.000,- vydrží 7 i 10 let. A ta aspoň dře, vydá práci. Už nedám za TV tak nehorázné peníze. Dnešní výrobce bych...

K PODSVÍCENÍ- psala jsem, že podsvícení JE ! ... a naopak: OBRYSY nejsou...( tedy obraz není ani v nejmenším náznaku). I tak děkuji za odpovědi- Váš zájem pomoct .

Ano, ...konečně pro mne praktická odpověď, bmx, díky. Prosím i další o návrhy, pomoc.

Asi bych v první řadě prověřil všechna napětí ze zdroje, bývá tam 5V a 12V. Pozor pokud je podsvit pomocí CCFL trubic, tak dát pozor, tam je dost vysoké napětí, ale předpokládám, že podsvit už je pomocí LED.

kepler*
hodnocení

0x

Měl jsem podobný problém, ve tmě byly vidět jen slabé kontury. Odešlo podsvícení. Příčin ale může být mnohem více.

kepler:často mě příjde, že čteš u dotazů každé páté slovo :-D... A obrazovka byla hned, i ráno černá (tedy šedá- je podsvícená; při zasvícení světlem na ni však nelze spatřit žádný náznak obrazu...vernon:za takové názory bych vraždil ! *bzum*kutilek:takové bleskové zapnutí a vypnutí dost čato dává zabrat zdroji, nic na tom, že zvuk jde, zdroj dává víc napětí a mohla odejít jen část, ale samozřejmě příčin může být mnohem víc.
kepler*

Četl jsem dobře, neboj. Když teda byl displej černošedý, jak může tazatel usozovat na to, že je podsvícený?*bzum*

kepler:

protože černošedý displej je podsvícený, černý je nepodsvícený ;)

kepler*

Já jsem měl černošedý nepodsvícený...

Možná na plném světle s matným povrchem displeje jinak je to přeci nesmysl ;)

hodnocení

0x

Ověřte, zda funguje OSD (MENU na obrazovce, INFO o spuštěném programu apod.). Pokud funguje, zjistěte, jaký vstup máte zapnutý (SOURCE) a pak zkuste ještě pátrat v DO s pomocí manuálu. Pokud nefunguje, hledal bych závadu uvnitř a pokud nejste alespoň elektronik amatér, tak TV vůbec neotvírejte a kontaktujte servis.

doplněno 29.07.17 18:10:

@bmbx: Ano, vím, že zvuk jde. Tazatelka ale nepíše, jaký zvuk. Tu televizi neznám, ale pokud je to možné, mohla ji nechtěně přepnout do módu "rádio". Vymýšlím všechny eventuality, ale stejně mi nakonec i přes naznačené znalosti vychází servis. Do té problematiky jsem několik desítek let dělal, asi před deseti lety jsem skončil, ale pořád mám dobrého kamaráda opraváře a když vidím, jaké s tím má někdy problémy, určitě opravu moderní TV svépomocí nedoporučím.

satam:

zvuk údajně jde, takže v nějaké špatně zapnutém vstupu signálu bych neuvažoval. Člověk co relativně podrobně popíše závadu a piše o T-con desce asi úplný laik není. Nebo to má vyčteno někde z internetu na odbornějším fóru, ale pak je lepší možnou závadu hledat tam než zde na poraďte ;)

satam:

v módu nebude svítit podsvit jen tak a objeví se nějaká ikonka, nebo se neobjeví a zhasen podsvit.

Pokud tazatel má alespoň trochu zkušenosti s elektronikou tak je vždy lepší svépomoc než servis, dost lidí ví co servis dokáže, hlavně co si pak naúčtuje *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]