Dobrý večer,pokud by se tu našel nějaký elektrikář neporadil by mi? Mám přívod do garáže 4x6mm.V garáži je zásuvka 230 a světlo,stačí mi jen ta jedna fáze.Kabel 4x6 jsem spojil v acidurce s kabelem 3x2.5. Je potřeba zásuvku v garáži a světlo jistit zvlášť, když je jištěno hlavním 3 fázovým jističem? je potřeba dát rozvodnici a s jističama i chráničem?děkuju
Dobrý den, udělejte rozvaděč v garáži nad omítkovej (300,-) do něj dejte: proudový chránič 30mA (600,-), 10A jistič na světlo (70,-) a 16A na zásuvku (70,-). Za tisícovku máte bezpečnou elektroinstalaci, tak nevím proč zbytečně šetřit.
Principielně nemusíte dávat jistič do garáže, páč již to máte jištěno hlavním jističem. Nicméně bych určitě dal do garáže rozvodnici, kterou bych osadil jističemi, tak jak by to mělo být. Již jenom kvůli lenosti, spadne jistič kvůli prasklé žárovce v garáži, a spadne hlavní jistič a vše bude bez proudu a půjdete až někam nahodit hlavní jistič?
Dobrý den,ano dám nad omítkový rozvaděč a bude klid.Zeptám se,může být nad omítkový rozvaděč a rozbočovací krabice na povrchu dřevě nebo fasádě? Může být umístěn zvenku pod stříškou?(mívají patřičné krytí)? děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.