Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísavá elektrocentrála a rádio

Od: pipinka odpovědí: 6 změna:

V sobotu se bude konat velkolepá oslava 50. výročí svatby mých prarodičů a bude to na zahrádce kde máme jen elektrocentrálu kterou používáme převážně na svícení a na čerpadlo, teď ale potřebujem zapojit rádio.

Problém spočívá v tom že elektrocentrála docela kolísá a mám obavy aby to rádio ustálo, to rádio má i mp3 takže tam už nějaká lepší elektronika je.

Rádio jsem jednou už opravoval a měl jsem ho rozebrané a všiml jsem si že je u trafa taková malinká destička s kondíky ale nejsem si jistý jestli byla napojená před trafem nebo za ním. Kdyby byla za trafem tak trafo to kolísání odfiltruje ne?

Stalo se nám že centrála odrovnala jednu nabíječku tak se bojím o to aby to to rádio taky ustálo.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Otázka je, jak moc elektrocentrála kolísá. Jestli se vám nepálí žárovky v osvětlení a to čerpadlo běhá bez problémů, pak to kolísání nebude tak divoké. Jinak moderní rádia mají spínané zdroje, které jsou schopné zpracovat vstupní napětí v širokém rozpětí (i třeba 110 - 270V) bez ohledu na výši výstupního napětí pro rádio. Takže to rádio by to mělo bez problémů ustát.

hodnocení

2x

Na baterie by to radio hralo?

doplněno 19.07.17 12:35:

Driv radia hrala i nekolik dni.
A kdyz uz je to kulate vyroci, proc nekoupit 50 baterii (pro sichr)?:)

pipinka
hodnocení

Jistě že ale asi těžko vydržej po celý den

hnipirdo*
hodnocení

0x

A co takhle pořídit k centrále regulátor napětí?

vernon
hodnocení

0x
Kvůli rádiu točit centrálu? To spíš ty baterky.
Mám bluetooth reproduktor 2x10W a dokáže hrát venku celý den od rána do večera. A nahlas. Pořiď si ho ;)

Jo, a budou při svíčkách a bez vody. Vím, že na svatbě se voda nepije, ale na mytí a na záchod je vhodnější, než třeba pivo nebo rum*bzum*

A ten slavný bluetooth reproduktor má UDÁVANÝ hudební výkon 2x10W, ale to nelze srovnávat s jeho elektrickým příkonem, ten bude někde kolem 5W*smich2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]