Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak kontaktovat nejblizsi, vazna nehoda

Od: knedlak odpovědí: 11 změna:
Zdravim, tak by me zajimalo, jak si v mobilu ulozit nejblizsi aby to zachranari poznali, kdyby se mi neco stalo. Treba autonehoda. Nebo kde ulozit cislo na nekoho, komu dat v tom případě vedet? Mobil to nemusi prezit. Resite to nejak?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tak já myslím, že záchranářům je to naprosto jedno - ti vás rychle ošetří a odvezou do nemocnice, pochybuji, že by se zdržovali nějakým prohrabáváním kontaků v mobilu, k čemu *nevi* zjištění vaší totožnosti (pokud nebudete ve stavu ji sám sdělit) nebo dokonce vašich příbuzných pro ně těžko bude prioritou. to bude starost spíš až personálu nemocnice nebo policie. nevím, jestli ti něco loví v mobilu, ono je taky otázka, jestli se do něj vůbec dostanou, když jsou dneska mobily běžně zaheslované. jestli vás tahle otázka trápí, asi bych ji řešila údaji napsanými na zalaminátované kartičce, kterou bych nosila spolu s ostatními doklady (občankou, zdravotní pojišťovny a tak).

hodnocení

0x

Tak v autě mám krom mobilu i doklady a předpokládám, že ty by vydržely víc. Pokud Vás to skutečně tíží, tak jedině armádní psí známky. Ty by měly přežít i atomový výbuch

gearforreal.cz/...

Ale upřimně - ještě jsem neslyšel, že by byl nějaký zásadní problém s identifikací oběti dopravní nehody v autě - přinejmenším auto má značy, VIn atd. to jsou slušná vodítka k identifikaci

hodnocení

0x

Stačí si uložit do mobilu u čísla třeba otec, matka, žena a pod. Jinak existuje jisté označení před čídlem, podle kterého prý záchranáři okamžitě informují tohoto člověka. Měla jsem to uložené, ale pak se o tom nějak nemluvilo, tak jsem to vymazala a už si nevzpomínám, co to bylo. Dále, si můžete napsat tyto lidi na papír a uvést, že je mají kontaktovat, uložit si to vedle občanky do peněženky, nebo pod.

mot
to s oznacenim u cisla byl hoax, kteremu hodne naivnich lidi uverilo.
zachranari se vam nebudou hrabat v mobilu jak uz tady nekdo psal,ty to nezajima.
kontaktovani bude resit spis policie a ta ma svoje zdroje jak kontaktovat pribuzne...

Jinak existuje jisté označení před čídlem, podle kterého prý záchranáři okamžitě informují tohoto člověka - to zni zajimave, neco blizssiho by bylo mozne?

mot

To znam, jsem myslel ze se neco dovim:)

Žádné takové označení neexistuje. Záchranáři mobil oběti ani nehledají, natož aby se v něm prohrabávali - všechny tyto záležitosti jsou na policii, většinou až na vyšetřovatelích z dopravních nehod, kteří by rovněž měli informovat někoho z rodiny.

Jinak úplně stačí kartička s textem: "V případě nehody volejte...", uložená jednou u občanského, jednou u řidičského průkazu.

rv*
hodnocení

0x

Mohu vás ujistit, že v případě nehody/katastrofy/vraždy se to příbuzní včas dozví. Případů, kdy se nepodaří tělo identifikovat, je mizivé množství, může to být třeba (nelegální) cizinec.

hodnocení

0x

Naprostá většina lidí, co znám, má stejně mobil zamčený gestem nebo pinem. Záchranáři to neřeší vůbec a policie se bude shánět spíš po dokladech než po mobilu.

janz
hodnocení

0x
Vemte si třeba tu nehodu těch holek u Mostu otec té spolujezdkyně co přežila tam byl ještě než jí odvezly aniž by někdo vlezl do jejího mobilu a hledal tam číslo. Udajně ho kontaktoval někdo z těch co to sledovali online na facebooku kam to streamovala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]