Nejste přihlášen/a.
Dobrý den nevíte, jaký seto box koupit. Jsem z HK a skončilo vysílání analogu ČT2. Zatím tady chytnu pouze Multiplex 1 tak abych pak nemusel vytahovat ze SB kabel a dávat zpět do televize když budu chtět sledovat Novu či Primu.
Děkuji Penl
Jaký set - box koupit musíte určit podle televize. Snad úplně každý má vedle anténního vstupu také výstup, ze kterého je signál (analog) vyveden zase do televize (set - boxem jen "projde"). Podstatnější je, kudy půjde obrazový signál ze set - boxu do televize. Je - li na TV konektor SCART, půjde to jednoduše přes něj, není - li na TV jiný konektor než anténní vstup, pak potřebujete set - box s modulátorem.
Dobrá odpověď jistě ano, ale kdo dnes má TV bez připojení Scart, by neměl o STBoxu uvažovat. Chce tototiž už novou TV ve výsledku. Je to nepříjemné, možná, ale je to tak. Již 80až 90 leta minulého století jsou přece jen za námi.
Blbost. Třeba plno malých 14 palcových televizí (do kuchyně nebo na chatu bohatě stačí) má vstup jen na cinche, scart zapojený není. A pokud televize dobře funguje, tak není důvod ji vyhazovat jen kvůli chybějícímu DVB-T příjmu. Stačí koupit nějaký levnější settopbox v ceně 500-1000 Kč s vhodným výstupem a je to. Na staré televizi nikdo nepotřebuje nejvyšší komfort které poskytují přijímače vyšší třídy, stačí že to bude fungovat.
Jiná věc je, že samozřejmě pokud by ta televize už odcházela, tak novou televizi v této době kupovat POUZE s integrovaným digitálním přijímem a nenechat se zblbnout slevami, když se obchody budou snažit zbavit "starých" televizí které digitální příjem třeba neměly.
Zpátky k původnímu dotazu - přepojovat žádné kabely není potřeba, přímo na settopboxu si pomocí dálkového ovladače zvolíte zda se chcete koukat na digitální vysílání nebo klasický signál. Zapojení může být různé, ale v zásadě se dá říct, že ten kabel od antény který teď vede do televize se zapojí do settopboxu a z settopbox se dalším kabelem připojí do televize. Pokud by měla televize SCART tak se ještě propojí televize se sertopboxem ještě jedním kabelem, zajistí to větší pohodlí při ovládání digitálního příjmu a lepší kvalitu obrazu.
Na Hradecku,je perspektiva vysílání multiplexu 2 rok 2010 z Trutnova-Černá Hora a Perdubice.Zatím jen to,co chytnete odjinud.V podstatě vystačíte s jakýmkoliv STB,nemá vliv na kvalitu přijímaného signálu,jen na instalační nadstandart.Já jsem několikrát instaloval Philips DTR20.Velmi dobrý za asi 1100.-
JABRAKA
Ja jsem mel Stronga, Sigmatek, Samsung, Philips - vsechny stali ze hov.o
Nejlepsi a suveren mezi DVB-T je TECHNISAT!
Citlivy, uroven dat. chyby zvlada bezproblemovo, rychly dat. tok, skvele ovladani, ceska lokalizace dobra, podpora take skvela... - proste Technisaty jsou dle meho nazoru bezkonkurencni masiny... (podotykam ze facha skvele s vnitrni antenou) To jsou moje zkusenosti.
Doporučuji pořídit STB s HDD případně se dvěma tunery. Nahradí se tím i video, lze se dívat na program a další dva nahrávat, umí time - shift a další funkce.
Příklad:
Je třeba se rozhodovat rychle.Střední Čechy z Cukráku i Pražské vysílače už od 1. 11.nebudou analog už vysílat.Tak honem pro novou televizi,nebo STB.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.