Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digi vysílání s analogem

Od: penl* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den nevíte, jaký seto box koupit. Jsem z HK a skončilo vysílání analogu ČT2. Zatím tady chytnu pouze Multiplex 1 tak abych pak nemusel vytahovat ze SB kabel a dávat zpět do televize když budu chtět sledovat Novu či Primu.

Děkuji Penl

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

2x

Jaký set - box koupit musíte určit podle televize. Snad úplně každý má vedle anténního vstupu také výstup, ze kterého je signál (analog) vyveden zase do televize (set - boxem jen "projde"). Podstatnější je, kudy půjde obrazový signál ze set - boxu do televize. Je - li na TV konektor SCART, půjde to jednoduše přes něj, není - li na TV jiný konektor než anténní vstup, pak potřebujete set - box s modulátorem.

penl*
hodnocení

Děkuji za postačující odpověď.

Dobrá odpověď jistě ano, ale kdo dnes má TV bez připojení Scart, by neměl o STBoxu uvažovat. Chce tototiž už novou TV ve výsledku. Je to nepříjemné, možná, ale je to tak. Již 80až 90 leta minulého století jsou přece jen za námi.

petr123*

Blbost. Třeba plno malých 14 palcových televizí (do kuchyně nebo na chatu bohatě stačí) má vstup jen na cinche, scart zapojený není. A pokud televize dobře funguje, tak není důvod ji vyhazovat jen kvůli chybějícímu DVB-T příjmu. Stačí koupit nějaký levnější settopbox v ceně 500-1000 Kč s vhodným výstupem a je to. Na staré televizi nikdo nepotřebuje nejvyšší komfort které poskytují přijímače vyšší třídy, stačí že to bude fungovat.

Jiná věc je, že samozřejmě pokud by ta televize už odcházela, tak novou televizi v této době kupovat POUZE s integrovaným digitálním přijímem a nenechat se zblbnout slevami, když se obchody budou snažit zbavit "starých" televizí které digitální příjem třeba neměly.

Zpátky k původnímu dotazu - přepojovat žádné kabely není potřeba, přímo na settopboxu si pomocí dálkového ovladače zvolíte zda se chcete koukat na digitální vysílání nebo klasický signál. Zapojení může být různé, ale v zásadě se dá říct, že ten kabel od antény který teď vede do televize se zapojí do settopboxu a z settopbox se dalším kabelem připojí do televize. Pokud by měla televize SCART tak se ještě propojí televize se sertopboxem ještě jedním kabelem, zajistí to větší pohodlí při ovládání digitálního příjmu a lepší kvalitu obrazu.

jabraka*
hodnocení

0x

Na Hradecku,je perspektiva vysílání multiplexu 2 rok 2010 z Trutnova-Černá Hora a Perdubice.Zatím jen to,co chytnete odjinud.V podstatě vystačíte s jakýmkoliv STB,nemá vliv na kvalitu přijímaného signálu,jen na instalační nadstandart.Já jsem několikrát instaloval Philips DTR20.Velmi dobrý za asi 1100.-

JABRAKA

chlamak*
hodnocení

0x

Ja jsem mel Stronga, Sigmatek, Samsung, Philips - vsechny stali ze hov.o

Nejlepsi a suveren mezi DVB-T je TECHNISAT!

Citlivy, uroven dat. chyby zvlada bezproblemovo, rychly dat. tok, skvele ovladani, ceska lokalizace dobra, podpora take skvela... - proste Technisaty jsou dle meho nazoru bezkonkurencni masiny... (podotykam ze facha skvele s vnitrni antenou) To jsou moje zkusenosti.

lerak*
hodnocení

0x

Doporučuji pořídit STB s HDD případně se dvěma tunery. Nahradí se tím i video, lze se dívat na program a další dva nahrávat, umí time - shift a další funkce.

Příklad:

videotech.cz/...

petr123*

Má to dva tunery, takže to neumí "dívat se na program a další dva nahrávat", na to by to potřebovalo tři tunery ;) Může to umět maximálně dva programy nahrávat s tím, že já se koukám na jeden z nich, nebo třeba jeden nahrávat a druhý rovnou sledovat na TV.

jabraka*
hodnocení

0x

Je třeba se rozhodovat rychle.Střední Čechy z Cukráku i Pražské vysílače už od 1. 11.nebudou analog už vysílat.Tak honem pro novou televizi,nebo STB.

JABRAKA

petr123*

Jde o hradecko, takže co se děje v Praze je v této souvislosti úplně jedno *frajer*

Hlavně se naopak nenechat zblbnou na to, že už se to okamžitě musí řešit, jinak že nastane katastrofa. Z toho pak vznikají ty supervýhodné nákupy v akci, kdy člověk koupí i ten největší šunt protože "musí"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]