Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdrátový vysílač pro vrata TELECO TCSP240G0

Od: hiawata® odpovědí: 4 změna:

Bezdrátový vysílač pro vrata TELECO TCSP240G0 pracuje s řídící jednotkou vrat WSD971...
Bezdrátový vysílač obsahuje baterii LION 3,6V, 9Ah. Dle návodu se má s baterií před vložením 3-4 bouchnout o zem (dle obrázku ne hodit), ale bouchnout o podložku, nebo na 10sec zkratovat vodičem... Ještě jsem to nezkoušel, ale po výměně baterie vrata nechodí (možná se jen odprogramovaly). Nenapadá Vás někoho tento postup? Proč ty rány či to zkratování? Pokud by to byla "bežná" baterie, tak věřím že mi i ten zkratovací drát rožhaví... V pondělí budu pokračovat z laborací...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

U návodů automaticky předpokládám, že se jedná o překlad z angličtiny nebo čínštiny a že překladatel tomu vůbec nerozumí. I když minulý týden jsem se nechal nachytat. Při výměně směru otvírání lednice bylo v českém návodu "položte lednici na měkkou podložku", zatímco v originále "předtím, než položíte lednici, připravte si měkkou podložku" a následoval postup demontáže. Takže jsem demontoval v ležatém stavu, zasekl se a až pak porovnal s originálem, kde jim lednice stále stála.

nikdo*
hodnocení

0x

Jakýmkoliv silnějším úderem můžete poškodit těsnost baterie, což bude mít fatální následky. lithium uvnitř dost bouřlivě reaguje s vlhkostí ve vzduchu a začne hořet tak rychle, že je schopné baterku roztrhnout. Zkratováním na 10 sekund riskujete popáleniny od rozžhaveného drátu, a výrazné snížení životnosti baterie. Nechápu, že někdo může něco takového napsat do návodu.

doplněno 07.07.17 19:54:

Opravdu originální způsob depasivace elektrod. To snad není možný.

hodnocení

to je originální návod i s obrázkama... Žádná China...

Bezdrátový vysílač pro vrata TELECO TCSP240G0
hodnocení

to je manuál jeno k tomu bezdrátu - 12 stánek. Pak je k samotné řídící jednotce 68 stránek a tam je jenom jedna část společná a to uložení kanálu, nic o baterii... Zkoušel jsem shánět něco okolo baterií toho typu co se tam používají a nikde žádné zkratování či mlácení... Uvidím v pondělí co dál... Kdyžtak písnu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]