Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takový problém, jedu do ciziny, kde je v zásuvkách 110V/60Hz. Zdroje a nabíječky k mobilům tam fungují, to není problém, ale mám nabíječku na baterky k foťáku, která má 230V/50Hz, je nějaká možnost, že to bude fungovat (třeba se bude dobíjet pomaleji nebo co já vím :D) nebo si ji ani nemusím balit s sebou?
kepler:
Moudrá rada nad zlato
Jak lze řešit nabíjení baterek k foťáku powerbankou?
Co to je za historickou nabíječku? Už nejméně 20let se řeší vše pomocí tkzv. spínaných zdrojů a ty by měli 110V pobrat i když to tam nemusí být napsané, nebo je řešena s klasickým transformátorem a u ní je možné, že bude nabíjet pomaleji (záleží na druhu aku).
Jaký je to model a na jaké akumulátory?
Když bylo na některých místech napětí sítě 120 V,používaly se transformátory na přizpůsobení.Možná by se někde takové trafo našlo menice-napeti.heureka.cz/...
JABRAKA
Adaptér konstruovaný na 230V v síti 110V fungovat nebude. Protože se toto napětí transformuje a dále upravuje na nižší (většinou 5V) kupte si takový, který umí pracovat v celém rozsahu. Většina nových to umí automaticky, na štítku je uvedený celý rozsah např. 90 - 250V. Je to stokorunová investice, stejně jako jiné řešení transformačních adaptérů, které už více nevyužijete. Dnes naštěstí výrobci přešly na porty USB, kde je možné připojit power banky, adaptéry nebo počítače, klidně i v automobilovém rozvodu 12V - 24V
rv - neznám nabíječku do které je vidět a i kdyby Do hodinek můžete hledět jak chcete a stejně nepoznáte, jestli budou fungovat 10m pod vodou. V takových případech je rada: "jedinně vyzkoušet" úplně k ničemu
wlezley:
zdali je nabíječka se spínaným zdrojem nebo s trafem se dá poznat na pohled podle velikosti a podle hmotnosti. Pokud je lehká a malá tak bude se spínaným zdrojem a pak není problém jí v místě pobytu zkusit.
CO poradit aby tazatel měl jistotu? Koupit nabíječku novou která podporuje obě napětí, ale pokud není na běžné AA/AAA články ale na speciální battery pack pro foťák tak se to může i dost prodražit.
PS: klasickou nabíječku s trafem na batterypacky jsem teda opravdu neviděl
Kdyby tazatel trochu více nabíječku specifikoval, dalo by se líp poradit.
bmbx - dal jsem si tu práci. 5ks nabíječek: foťák, tablet, telefon, HF bluetooth do auta, Li-ion svítilna. Všechny mají externí zdroj 9-12V a všechny fungují na kterýkoliv zvolený adaptér mezi sebou. Logicky, veškerá elektronika má napájení 3,3 nebo 5V, takže i baterie. Pochybuji, že má foťák na 12V akupak. Ano, jedinné co mě teď napadlo, že je adaptér natvrdo spojený s nabíječkou, takže se baterie nedají nabíjet ve foťáku a musí se tahat další harapák. V takovém případě se omlouvám, nezbývá než vzít kufr navíc
p.s. Klasickou nabíječku s trafem jsem nedávno viděl u videokamery. Sloužila zároveň jako napáječ a nejspíš se nemohli domluvit s rušením, tak použily "předpotopní" technologii
wlezley:
tazatel napsal, že má nábíječku na baterky k foťáku, ne nabíječku k foťáku, z toho lze usuzovat, že nabíječka je v jednom kuse a že baterky se nabíjejí zvlášť, což u AAA/AA článků je zcela běžný stav a vyskytuje se to i u foťáků s Li-XX články. Zrcadlovky mají akupacky 7,4V.
Foťák není mobil a tahat další harapák má své výhody, zatím co fotíš nabíjí se ti rezervní baterka.
Co to bylo za kameru, že použili předpotopní technologii trafo? Neviděl jsem kameru, co by nabíječka nesloužila zároveń jako napáječ a vždy to byl spínaný zdroj a to se měl v ruce hodně zvláštní kousky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.