Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účastnický kabel na TV do domku?

Od: hankas® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

hodí se účastnický kabel ( anténa ) na TV z bytu do domku?

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

2x

Pokud jde o dva TV přístroje a jednu anténu, pak je technické řešení následující: tv anténa se zesilovačem - kabel - rozbočovač - 2 kabely k přístrojům. Zdířka ve zdi není nutná, kabely se píchnou rovnou do TV. Před vstupem do jedné z TV je zařazen napájecí člen pro TV zesilovač, ke kterému je přiveden mimo svodu i kabílek z adaptéru v zásuvce.

hodnocení

Ahá tak moc děkuji, já se v tom moc nevyznám :)

hodnocení

Ještě možná hloupá otázka. Na domku je satelit, dal by se využít také jako anténa?

Ne, pouze k satelitnímu přijímači s dalším příslušenstvím.

hodnocení

hodnocení

0x

Vaše otázka je trochu zmatená, ale jestli vám dobře rozumím, pak odpověď je ano. Na instalaci anténního rozvodu v rodinném domku (RD) si však raději zajistěte odbornou firmu, při vašich znalostech svépomoc nedoporučuji. Promiňte mi mou upřímnost.

doplněno 04.07.17 15:18:

@hankas: Ano, kabelu od zásuvky k TV se dá říkat účastnický kabel.

hodnocení

No v paneláku bývá společná anténa pro všechny byty a k TV musí být kabel,který vede do zástrčky k té anténě. Ten kabel se jmenuje podle mě účastnický, tak co je na tom k nepochopení? :)

hodnocení

0x

Učastnický kabel se nerozlišuje pro použití v bytě nebo v domku. Je to pořád stejný kabel od zasuvky na zdi do televize.

Pokud jsem netrefil to, na co chceš poradir, pak to popiš trošku podrobněji a nepleť dohromady účastnický kabel a anténu.

hodnocení

Dobře, tak jaký je tedy rozdíl,mezi účastnickým kabelem a kabelem k anténě?

Velký. Účastnický kabel jsem popsal výše. Kabel k anténě je kabel od antény (anténních svorek) k TV. Takže prosím nám sděl, v čem chceš poradit.

doplněno 04.07.17 15:35:

@hankas: Bez dalšího vysvětlování: Ano, můžeš.

hodnocení

Zda tento kabel, mohu použít v RD resat.cz/...

Pamatuji se, že jsme měli v RD takový plochý kabel ( dvoulinku?) pro anténu. Tak mě zajímá, zda tento panelákový mohu použít v RD,protože nevím,zda bude zásuvka pro tento kabel v domku (který kupuji.)

No to je sakramentský rozdíl. Účastnický kabel je tenký, aby se s ním lépe manipulovalo a byl ohebnější. A na koncích má konektory do TV a zásuvky.

Kabel k anténě má větší průměr, je méně ohebný a nemá koncovky. Je určen pro protažení od antény po zásuvku a pak už s ním nehýbeš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]