Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tv Sony KV-1310R bere velký proud

Od: lavintal* odpovědí: 4 změna:

Tv má pravděpodobně zkrat ber velký proud přes ochranný odpor v napájení 4O ohmů. 1,7A Chyba bude patrně na vn části nebo na spínaném zdroji. Mám schema od typu KV-1310E a nevím zda má tv má odlišné zapojení od mého schematu.

Prosím kde bych našel schema.pro můj typ KV-1310R

SDík za odpověď

lavintal

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Schéma pro KV-1310E je myslím použitelné, odchylky u stejných typů s jiným písmenem obvykle bývají minimální. A spíš bych to tipoval na zdroj, při poruše VN obvykle VN nejde a spotřeba se sníží. Nenapadá mě závada, při které by při takovém proudu aspoň něco ve VN nehořelo.

hodnocení

0x

Ta písmena by mohla znamenat model pro Evropu a model pro Rusko, nahrávat by tomu mohlo i to, že velká většina schemat lze sehnat z Ruských zdrojů.

lavintal*
hodnocení

Děkuji za radu ohledně zkratu u tv Sony KV-1310R. Nakonec jsem zjistil že porucha je ve spínaném zdroji a to vadným spínacím tranzistorem ale i velkým svodem dvojitého filtračního kondenzátoru na vstupu. Asi bude trochu složitější tento kond sehnat ale nějak si poradím.

lavintal

delorean

Zdravim, mohu se zeptat jak to dopadlo s opravou? Sehnal jste 2x 2cs867? Co ten vstupni filtr jak to dopadlo? Predem dik. Jirka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]