Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autorádio Kenwood KRC-194 a MC redukce

Od: pcmaniak® odpovědí: 16 změna:

Zdravím,

nedávno jsem si do auta pořídil k výše zmíněnému rádiu redukci s 3,5mm jackem do kazeťáku, abych mohl poslouchat písničky z MP3ky. Problém je v tom, že jakmile vložím redukci do kazeťáku, display i rádio začne neustále přeskakovat z "TAPE A" na "TAPE B" (a nazpátek) a já nevím, jak mám zvolit aby přehrával "TAPE A" (protože na té straně ta redukce přehrává). Výsledkem přeskakování je, že slyším neustále mechanické klapání (což je sice normální, ale ne v průběhu hudby) a z písničky slyším jen každou druhou vteřinu. Přikládám schéma ovládacích prvků rádia. Bylo ve své době opravdu velmi drahé a stále umí držet krok, takže měnit nechci.

Za případnou pomoc budu velmi rád, tohle je pro mě zcelá nová věc.

Autorádio Kenwood KRC-194 a MC redukce

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V první řadě je na kazete vyznačeno, která strana má být nahoře a pak je otázka, jakým způsobem je provedena detekce dohrané kazety. Pokud je konec kazety detekován zastavením odvíjené cívky (ne moc častý způsob), tak jednoduchý MC adaptér nelze použít neboť přehrávač si bude pořád myslet, že pasek v kazetě je na konci a bude pořád přepínat a / b pořád dokola. Musí se použít adptér, co má v sobě převody, které pohánějí od hnací hřídele setrvačníku kolečko pro pásek a tak oblbují přepínací automatiku, že pásek ještě není na konci.

hodnocení

Chápu to dobře, že se mám podívat na adaptér, zda se přetáčecí kolečka točí do obou stran a po případě je trochu rozhýbat (pokud možno)? Kazetu jsem kupoval v Sunnysoftu, ale nepřijde mi nějak odlišná od ostatních. Prostě kus plastu s drátkem. Pokud možno, poslal by jste odkaz na něco použitelného? Děkuji

Ve štěrbině vpravo od hlavy je gumové třecí kolečko. Pohybem kolečka se pomocí převodu otáčí oběma kotoučky na kterých bývá v normální kazetě navinut pásek. Buď ten adaptér tento mechanismus nemá, nebo je nefunkční.

Odkaz bohužel nemám, kdysi jsem tento adaptér dostal od kolegy, mám dojem, že to měl jako příslušenství k CD walkmanu.

doplněno 30.06.17 21:57:

Takto to vypadá uvnitř:

Autorádio Kenwood KRC-194 a MC redukce #2
Autorádio Kenwood KRC-194 a MC redukce #3
hodnocení

Děkuji mockrát, zítra to omrknu a kdyžtak vrátím. :)

prazskejpepik*
hodnocení

0x

otočit kazetu?

hodnocení

Postupoval jsem podle nápisu na kazetě "this side up".

mkat*
hodnocení

0x

Aspoň do jednej strany sa musí kazeta volne otáčať.Ak nie tak ti automatika prepína posuv pásky. Skús do ktorej strany sa otáča a tak ju vsuň.

hodnocení

Budu se řídit nápisem "this side up" a zkusím rozchodit přetáčecí kolečka. Mrknu na to, díky.

mkat*
hodnocení

0x

Minimálne do jednej strany sa musí volne otáčať.

mkat:

pokud je s tímto mechanismem, tak se volně neotáčí nikam, kolečka jsou poháněny od hřídele setrvačníku.

hodnocení

Zdravím všechny, problém vyřešen. Včera jsem si k tomu večer na chvíli sednul, kazetu pečlivě rozmontoval a kouknul na schéma té klasické s páskem. Výsledek = po odstranění středového kolečka z mechanismu adaptéru, přestal klást takový odpor při přetáčení. Po pečlivém složení jsem šel adaptér vyzkoušet, přetáčí "pásku" na obě strany (i když hraje na A). Není to žádný těžký zásah, nejhorší ovšem je, že při reklamaci to musí člověk uvést do původního stavu, takže kolečko nevyhazovat. :D :D

Autorádio Kenwood KRC-194 a MC redukce #4

pcmaniak:

jen se zeptám hraje ti v tom normální kazeta? Podle toho co píšeš to totiž vypadá, že není vada v adaptéru, že kladl odpor, ale v mechanice magnetofonu, že tím neotočí. Detekce konce pásku je nejspíš v "navíjeném" kolečku což je běžnější a tímpádem můžeš klidně vyhodit všechna kolečka co tam jsou a adaptér alespoň nebude vydávat žádné machanické zvuky, což často dělá a je to otravné ;)

hodnocení

Popravdě, normální kazetu jsem ještě nezkoušel (máme to auto teprve chvíli), ale dle slov bývalého majitele byl přehravač plně funkční. Tenhle fígl jsem našel na netu a chlápkovi kazeťák prý normálně fungoval. Je pravda, že když jsem to před vyndáním zkoušel otočit prstem, šlo to opravdu ztuha (daleko víc než u klasické kazety). Vyndáním téhle blbosti jsem tomu trochu ulevil. Ale záleží i na adaptéru, taky, že jsem koupil nejlevnější čajnu za 150 Kč. Měl jsem jít raději do Hamy, ale i tohle poslouží. Ještě jednou díky :)

pcmaniak:

jenže finta toho mechanismu spočívá v tom, že gumové kolečko je poháněno hnací hřídelkou magnetofonu (ta má 2-2.5mm) takže je to převod do pomala a má velkou sílu. Detekce konce pásky je kolečkem na které se navijí pasek to když se zastaví tak se magnetofon vypne, nebo v případě autoreverzní mechaniky přepne z A na B nebo z B na A. Ta celá šaškárna s kolečky je zbytečná protože točí kolečkem které se normálně točí stejně, za normálních okolností navíjí pásek. Ty kolečka tam dávají proto, aby se točilo tím kolečkem z kterého se pásek odvíjí, za normálních podmínek jej pohání ten odvíjený pásek. Jenže magneťák co má vypínání z toho odvíjeného kolečka jsem v životě ještě ani neviděl, takže ta kolečka tam opravdu být nemusí vůbec žádná a pak ani nemá co váznout :-D

Kdysi jsem si podobnou věc vyrobil, ze staré kazety. Byl tam jen horní a spodní výlisek a magnetofonová hlava s přívodem na jack a chodilo to jako brus ;)

cyprian
hodnocení

0x
Zdravíčko :),
Mám stejný problém. Adaptér mám od Hamy a fungoval dokonale. Mám už druhý. Ten první vydržel téměř 7 let :).
Současný je v záběhu teprve druhým rokem.
Z ničeho nic mi to skočilo na “tape 2” což znamená u mě ve voze, že mi hraje jen levá strana auta :-D. Zkoušel jsem i jiné adaptéry od konkurence. Ty dělají přesně to, co tady pán popisuje. Strana jedna a strana dvě neustále dokola.
Zkoušel jsem vymontovat prostřední kolečko. Bez úspěchu.
Někde jsem se dočetl, ze v radiu bych měl vnitřek vyčistit vatovou tyčinkou v lihu. Bez úspěchu. Foukal jsem to i vzduchem :-D. S Rádijkem to spolu táhneme už pěknou řádku let, tak ho nechci úplně vyhodit. Měl by někdo nápad co s tím?
hodnocení

Pokud to rádio chce kazetu "obracet", pravděpodobně to znamená, že uvnitř té kazety něco drhne ve směru přetáčení.

U mě po čase, co jsem ten problém vyřešil, začala zbylá kolečka strašně skřípat. Nakonec pomohl radikální řez: vytáhl jsem z kazety úplně všechny kolečka a hybné součástky, co tam byly. Rádio nedělalo problémy a kazetu i poté bez problémů rozpoznalo a od té doby hraje nádherně, bez vrzání a s minimem šumu. Však zkuste vytáhnout, co nejvíc mechanických součástek, co ta kazeta má, a aby Vám to rádio vzalo.

Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]