Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Video kodek není podporován

Od: dzonecek* odpovědí: 8 změna:

Koupil jsem si před několika dny DVD přehrávač Philips 2880. Přehrává bez problému soukromá videa ve formátu avi.

Problém je při přehrávání filmu stáhnutých ve formátu avi na flash disc. Po načtení se objeví zpráva Video kodek není podporován! Obrátil jsem se na podporu Philips a Ti mi dali email kde bych svůj problém měl tlumočit. Do dneška nemám odpověď. Může mi teda někdo poradit co podniknout abych filmy na flešce přehrál. V příručce je oficiálně uvedeno formát souboru video avi, divx, xvid.

Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Buď stáhnout jiný soubor, nebo ten co máte zkusit přeformátovat. Já to dělám ve Format Factory. Většinou to pomůže, ale nějakou dobu to trvá.

dzonecek*
hodnocení

Když mám film v Avi, tak na co přeformátovat? Zase na Avi? Není lepší potom ukládat filmy na DVD v Avi?

Avi neni format videa.
Avi je jenom kontejner, ktery muze obsahovat temer libovolny video format.

Ano, AVI předělám zase na AVI. Zřejmě se tam doplní nějaký kodek. Tak to dělám pokud si film chci přehrát na flashce.

rv*
hodnocení

1x

avi říká, že se jedná o Audio + Video Interleave. Neříká nic o tom, v jakém formátu je audia a video komprimované. Ta vlastní komprimace videa může být buď v nějakém otevřeném formátu (použití je zdarma), nebo licencovaném (třeba divx - který výrobce ho chce používat, musí za něj zaplatit). Obvykle se ani z návodu nepozná, co do firmware přístroje výrobce připravil. U počítače/mobilu/tabletu si stáhnete odpovídající kodek, u speciálního přístroje jste otrokem výrobce daného přístroje.

dzonecek*
29.06.17 18:21
hodnocení

hodnocení

0x

Ty hlášky DVD přehrávače nebývají přesné:-P Překontrolujte, v jakém formátu máte flash paměť. Zkuste přeformátovat na NTFS.

dzonecek*
29.06.17 18:20
hodnocení

děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]