Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MIO SPIRIT - autonavigace

Od: mscale* odpovědí: 9 změna:

Pro všechny majitele navigace Mio Spirit:

Dobrý den. Uvažuji o koupi navigace do auta. Nechci používat navigaci v telefonu,nevyhovuje mi to. Předběžně vybírám značku Mio Spirit. Mio nabízí v prvotním výběru čtyři možné trasy, Garmin pouze nejrychlejší a nejkratší, u TomToma se mi to nepodařilo zjistit. Vlastnil jsem Garmin Nuvi 40 a nebyl jsem s ní spokojený (kolikrát mě vedla zcela nelogicky),tak jsem ji prodal. Takže zpátky k Mio Spirit.Zajímá mne jak je to u těchto navigací s čísly popisnými? V recenzích jsem se dočetl,že navigace nezná čísla popisná - je to pravda? Nebo nezná čísla popisná pouze v určitých oblastech,např. malé obce,samoty ..atd.? Budu rád za každou odpověd z reálné zkušenosti z navigací Mio Spirit.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

remisak*
hodnocení

0x

Mio sprint je velký pojem, nepíšete jaký o jaký tip se má jednat např, Mio Spirit 6900 Lifetime čísla nemá.

mscale*
hodnocení

O jaký tip mi jde není podstatné, všechny modely používají stejné mapové podklady i databázi čísel popisných. Tak mi odpověděli přímo ze společnosti Mio.

remisak*

Mio Spirit 5400 Lifetime CZ / SK také nemá

mio.heureka.cz/...

Pročtěte recenze.

hodnocení

0x

Mám navigaci Mio Combo a myslím, že to bude podobné. Takže moje navigace zná čísla orientační, popisná jen ve větších obcích, kde ale nejsou č. orientační, v malých obcích obvykle nezná žádná. A chyby má také, zadám třeba u nás v Chebu město Cheb, ulice Americká, načež se mě navigace zeptá, zda Americká v Chebu nebo ve Františkových Lázních, které jsou 5 km od Chebu a samostatné město. A podobných "kravin" najdu spoustu.

Kromě toho v mé navigaci je k dispozici pouze jeden hlas, a to ženský a ta ženská mluví příšerně! Namísto odbočte říká zahněte a jména ulic, obcí a měst v cizině, pro mě hlavně v Německu, vyslovuje krkolomě přesně podle psané předlohy. Takže třeba Tirschenreuth nepřečte "Tyršnrojt", ale přesně tak, jak se to píše. O intonaci toho hlasu vůbec nemluvím. No hrůza!

Ostatní navigace moc neznám, ale pokud chcete koupit Mio, doporučuji dobře rozmyslet a pokud možno vyzkoušet. Mohl byste být docela zklamán.

doplněno 28.06.17 18:12:

@mscale: Číslo popisné vychází z toho, v jakém pořadí byla předmětná stavba v dané obci postavena, nejstarší stavba má č.p. 1, nejnovější to, které je momentálně na řadě. Číslo orientační udává "pořadí" stavby v ulici, obvykle se čísluje ve směru od středu obce/města tak, že lichá čísla (1,3,5,7atd) jsou vlevo, sudá čísla vpravo. Bohužel relativně často se toto nepsané pravidlo v praxi nedodržuje a pak je problém podle orientačního čísla dům/stavbu najít.

mscale*
hodnocení

Děkuji za odpovědi.Asi položím hloupou otázku,ale jaký je rozdíl mezi číslem orientačním a číslem popisným? Když napíšu: ul. Dolejšova 730 , jaké je toto číslo?

mate59

Na adrese je např. ul. Brněnská 3/2037. První číslo je orientační,ruhé popisné.Jestli se nemýlim.

Ale jelikož se ani pořadí čísel nedodržuje, může to být i naopak, pokud je to jeden z nejstarších domů ve městě a ulice je hóóóódně dlouhá*smich*

@mscale: Jedno číslo takto vysoké je obvykle popisné.

mscale*
hodnocení

Jestli tomu dobře rozumím,tak navigace Mio umí vyhledávat podle čísel orientačních? Což je podle mne důležitější,než čísla popisná.

mscale*
hodnocení

pro Satam: píšete,že vaše navigace zná čísla orientační. Oslovil jsem přímo Mio servis,a toto mi odpověděli:

Mio ServiceThe reply is shown below:Dobrý den,číslo orientační je pouze doplňkové číslo k číslu popisnému.Číslo popisné je číslo budovy, domu atd.V mapových podkladech jsou zpracovány čísla popisné.Kvalita pokrytí mapových podkladů se může lišit v závislosti na konkrétní lokalitě. Navigace nemusí být dostupná pro všechny cíle či místa popisné.Pěkný den, s pozdravem Mio servis

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]