Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnetická kreslící tabulka

Od: samurraj® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, určitě znáte ty magnetické tabulky pro děti, které se nechají smazat a znovu kreslit. Syn (4roky) je velice kreativní a denně spotřebuje na kreslení asi 30 papírů. Tak by mě zajímalo, zda existuje nějaká třeba elektronická tabule (NE INTERAKTIVNÍ), která by fungovala na podobném principu, akorát s větším rozlišením než ta klasická dětská. Koukal jsem na net, ale nic jsem nenašel, nevíte náhodou?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud máte doma tablet stačí kreslící program a stylus, který bude držet jako tužku. Šlo by ho už naučit jak moc má tlačit atd.

Ale co si budeme povídat, papír a tužka to není. Zůstal bych u toho a sehnal levné papíry popř tabule na kterou se maluje fixou a jde smazat lihem. :) Do elektroniky bych nešel.

hodnocení

1x

Nic ve zlém, ale ta tabulka není magnetická, ale magická ;).

doplněno 22.06.17 19:24:

samuraj - " Ale má magnetické pero"

Ale nemá. Je to jen zasklená krabice, ve které je lankový mechanizmus, pohybující plastovým hrotem. Ten hrot je přitisknutý k plexisklu, na kterém dík elektrostatickému náboji drží vrstva práškového bronzu. Jak se hrot posunuje, stírá bronz z plexiskla a tím kreslí čáry. S magnetem to nemá vůbec, ale vůbec nic společného, ani to kolem něj neprošlo.

hodnocení

Ale má magnetické pero.

22.06.17 20:35

Tak tak :) *palec*

tabulky

magdon, to si pletete, magnetická kreslící tabulka je něco jiného než ty v tvém odkazu

na magnetickou se skutečně kreslí klasicky rukou magnetickým perem, mají je v každém hračkářství

ty vaše magické z odkazu mají na kreslení jen 2 čudlíky, ale to není alternativa kreslení na papír pro čtyřleté dítě ale úplně jiný systém

hodnocení

Magdone, to, co myslíte vy, je něco jiného než myslím já. To, co máte v odkazu jsme měli doma když jsem byl malý někde před 25lety. Já mám na mysli trochu modernější tabulku, kde se kreslí magnetickým perem.

hodnocení

1x

U nás se tohle řešilo "sběrem" z kanceláře. Nemáte v okolí někoho, kdo by vám papíry nechával? Přece jen pastelky mají svoje kouzlo a žádná tabulka je nenahradí. Pokud vám tedy jde jen o tu spotřebu.

Přesně tak. Pastelka je pastelka. Tlak, držení, intenzita barvy, možnost detailu, šířka a tvar stopy, na to žádná sebelepší tabulka nemá. A pro motoriku psaní je to naprosto zásadní.

Možná by také stálo za to učit ho kreslit kvalitněji - dodat obrázku detaily nebo okolí, vybarvit dobře plochy, potom nemůže stihnout počmárat 30 papírů denně.

doplněno 22.06.17 19:53:

Samurraji, ve škole by se papír nesehnal? My dodávali z jedné strany potištěné papíry do družiny na kreslení, tolik jich bylo. Zpackané kopírování a podobně.

Určitě učte kluka líp kreslit, počmárat papír pěti tahy umí každý blbec, ale nakreslit, vybarvit, dokreslit, vyladit, ta schopnost dětem chybí. Trénuje to jejich trpělivost, vytrvalost, a v neposlední řadě i soustředění. Když jsem měla v 1. a 2. třídě kroužky, děti většinou nekreslily obrázky, ale měly za úkol např. vymalovat berušku červeně/černě, kytičku modře, žlutě a zeleně... divil byste se, kolik dětí neumí - nebo spíš nemá trpělivost, vytrvalost a snahu - vybarvit maličkou plochu pořádně. Bez výrazného přetahování, bez bílých míst. Viděla jsem i sluníčko, které v sobě mělo pár žlutých tahů, jako "hotovou práci". Kluka jsem poslala to dokončit, vrátil se mi za 10 vteřin se dvěma tahy navíc. Řekla jsem, že chci žluté sluníčko bez bílých míst. Nešlo to, navztekal se a nic s ním nebylo. Blbé sluníčko o průměru pár centimetrů nedokázal prvňák vybarvit *plac* a všechno je to jenom o tom, že děcka jsou zvyklá mít vše hned, hned hotovo, nemuset vyvinout žádné úsilí, žádnou snahu.

hodnocení

Syn je perfekcionista. Vše musí být dokonalé, takže vybarvuje opravdu důkladně např. ty sluníčka atd. Ještě mě napadlo, sehnat někde klasickou roli papíru, kde je třeba 30m a celou tu roli nějak zakomponovat ke kreslícímu stolku.

asd1

Papír a tužku plnohodnotně nenahradíš.

Když už tak dát limit papíru (mimo jiné aby se naučil šetřit a naplno využít omezené možnosti). A jak vyčerpá kreslicí limit, tak přejít na jinou činnost, klidně taky kreativní. Může pracovat s keramikou, dřevem, prořezávat stromky atd atd.

A určitě sehnat zdroj levného, ale dostatečně kvalitního papíru. Kvalitní stolek/ stojan, osvětlení atd., na tom bych nešetřil (kvalitní neznamená nutně drahé - kromě laciných šmejdů je i spousta drahých šmejdů)

Magická tabulka a magnetická tabulka jsou dvě různé věci, ta magnetická má opravdu pero s mag. hrotem a přitahuje kovové piliny ;)

Role papiru na cmarani za primereny peniz se prodavaji v Ikea.

Maji na to tusim i jako moznost nejaky stojanek, nebo drzak.

Kvalita papiru neni nic moc, spis je takovy hrubsi, ale na cmarani pastelkama v pohode staci.

hodnocení

Mimo jiné jde i o spotřebu, ono cca 30 papírů denně je docela dost. Bohužel nikoho nemám, kdo by mi papíry, byť klidně vyřazené nemám.

Myslím, že když se poptáte, najde se - skoro každá kancelář mívá. To totiž málokoho napadne, že by někdo sháněl makulaturu, tak jde automaticky do sběru.

Tak co kdybys svého syna začal vést ke kvalitě místo kvantity?

hodnocení

0x

samurraj:

v Alze nabízeli pasivní LCD dotykový displej, na který se jen psaly a kreslily poznámky, ale už to taky nemůžu najít.

hodnocení

0x

Na Aliexpresu jsou podobnych mraky

aliexpress.com/...

hodnocení

Asi máte pravdu s klasickými tužkami a papírem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]