Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,chtěl jsem se zeptat,kolik může být napětí v zásuvce na 220 V.
Máme pískovou filtraci a na motoru 220-230V.Po zahřátí nám motor vypne až se schladí tak opět naskočí.
V zásuvce jsem naměřil 244 V.Nevím jesli tím nespálím motor.
Děkuji za odpověď.
zdravím...nám to dělá x let taky a jak jsem začal po tom na začátku pídit tak mi bylo řečeno že je to normální-že to tak je ošetřeno...tepelná pojistka to asi ne..nějaká elektonika-časový spínač?... protože to třeba po hodině chodu vypne a pak to naskočí znova za 1-2 -3 hodiny/přesně jsem to neměřil/běží zase nějakou dobu a pak to vypne...zapnuté to je pořád-akorát při koupání se to odpojí od zásuvky...pěkný den
Nenechte se strašit. Značení 220 V se používá hlavně pro odlišení od staršího systému 110 V.
V našich zásuvkách běžně bývá přes 230 V, někdy i přes 240. Váš motor vám nevypíná přepětí, ale tepelná pojistka. Asi by to chtělo nějakou servisní prohlídku, protože něco není v pořádku. Tepelná pojistka zafunguje ve chvíli, kdy je motor přehřátý od přetížení nebo špatně chladí nebo má načaté dráty. V každém případě je to signál, že váš motor je na odchodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.