Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tv pres satelit nehraje

Od: veva1 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, je tu prosim někdo, kdo poradí proč přestala hràt tv přes skylink? Během vysílání se ztratil obraz a objevilo se Hledání signálu. Tv nehraje, pořád mi to píše Žádný kanál. Zkontrolovala jsem co se dalo, kartu, kabely a nic. Dala tovární nastavení , nic. Děkuji za případné odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Co znovu zkusit automatické ladění kanálů?
Co kontrola kabelu u konvertoru,na parabole?
Máte uhrazen servisní poplatek?
veva1
hodnocení

Poplatek zaplaceny, tv puštěnà ja v kuchyni, nic jsem s ní nedelala, teď si to napsalo, že Astra vyhledávání selhalo a žádný kanál nenalezen,

vernon
Ani jedna z těchto věcí to být nemůže.

hodnocení

0x

Zkus přepnout na program ČT24. Ten je nekódovaný, takže by měl jet.

Pokud nejede ani ČT24, tak máš buď někde přerušený kabel nebo se ti větrem pohnula parabola nebo odešlo něco v satelitním přijímači nebo mnoho dalších možností.

Za prvé si vzpomeň cos dělala, než satelit přestal fungovat. Možná to spolu nějak souvisí.

Pokud máš možnost satelitní přijímač vyzkoušet u někoho jiného, tak ověříš jestli je přijímač v pořádku.

Jinak to vypadá na volání servisáka.

bruter*
hodnocení

0x

Ono se to občas stane,že to vypadne a pomoc je snadná.Zadej do poč.Skylink,přihlas se číslem tvé tel.karty a dostaneš se do zákaznické zony a dole na této stránce je vpravo název REAUTORIZOVAT.Nejdřve si to červené přečti než zmáčkneš tu položku reautorizovat.Jinak tam je vše po lopatě mám to vyzkoušené,zdraví Tě dědek.

veva1
hodnocení

Prave jsem dosla z prodejny elektra a bylo mi receno, ze bude treba vymenit cely kabel od satelitu.Precetla jsem si co jste navrhoval, ale ono to nepujde .uz tam nemam žádný kanál,dala jsem tovární nastaveni a teď hledání astra 3 selhalo. Dekuji všem za ochotu mi poradit.

To je hraběcí rada od toho prodavače *frajer* Kabel bude zřejmě v pořádku, pokud nebyl mechanicky poškozen. Zřejmě se velkým větrem pohnula parabolická anténa. Nalaďte na přijímači nějaký kanál, který šel dříve nebo víte-li na které pozici byl ČT24, ať se někdo dívá na obrazovku a řekne Vám, až se objeví obraz a zkuste parabolou malinko pohnout do strany napřed doleva a když se nic nestane, tak zase doprava. Otáčejte skutečně pomalu a po kousku vždy chvíli počkejte, obraz třeba naběhne.

Kabel kupte až po ověření jeho závady servisním technikem.

A na pultě jim stála křišťálová koule, že? Bez jakékoli dignostiky je to jen jejich odhad a když nevyjde, pro vás to budou vyhozené peníze. Jó, až ten kabel někdo proměří a řekne, že je vadný, pak je to jiné kafe;)

Tu manipulaci s parabolou bych svěřil odborníkovi. Nejsem z těch, co ženy univerzálně podceňují, ale v tomto případě si myslím, že zásah odborníka je na místě.

Tím žes tam dala tovární nastavení jsi nic nevyřešila a teď bude skoro nemožné ti pomoct.

Najdi si doma nebo na internetu (podle typu satelitního příjímače) návod jak poprvé přístroj zprovoznit. Nebo musíš zavzpomínat kdo satelit poprvé nastavoval a něco o tom ví. Toho požádej o pomoc při novém nastavení.

Vůbec netuším, jak složité nebo jednoduché máš zapojení. A podle toho, že ti to nenajde programy na družici Astra3 tak tam chybí nějaké nastavení.

Pro ověření funkčnosti satelitního přijímače můžeš přístroj odpojit a zajít s ním do prodejny elektro. Snad budou ochotni přijímač nastavit a vyzkoušet. (ale pozor - oni nastaví přijímač na jejich konfiguraci, takže ti to doma zase jet nemusí, pouze budeš vědět že satelitní příjímač je v pořádku).

Pokud si ani na toto netroufneš, pak musíš zavolat někoho, kdo ti to za peníze nastaví a zprovozní.

veva1
hodnocení

Z tovarniho nastaveni si dokazu sama uvest do provozu, problem je, ze mi to nikdy nepsalo ,,vyhledávání Astra3 selhalo a nenašlo žádný kanál. V manualu píší, ze se může zkratovat LNB kabel. Jinak mam go sat ,je to celkem jednoduche, asi bude potřeba novy kabel. Přístroj vezmu do prodejny a zkusim odzkouset. Dik za radu.

vernon
hodnocení

0x
Je jasné, že zmizel signál, takže mohl přestat jít konvertor, někde je špatný kontakt na kabelu mezi anténou a přijímačem a podobně. Tovární nastavení jsi dělala zbytečně, naopak, teď jsi si to tím udělala ještě těžší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]