Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatická pračka Zanussi FAE

Od: pavvlina odpovědí: 5 změna:
Potřebuji poradit,mám 14let starou pračku Zanussi a v poslední době pračka vydává velký hluk při ždímání.Děkuji za vaše odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejspíše ložisko nebo tlumiče.U 14 let staré pračky asi výměna celé

doplněno 17.06.17 21:24:

Těžko říct když člověk nevidí pračku ale 14 roků na "ilalku"je dost ,také záleží jak často pere.Taky záleží na typu bubnu-některé se musí řezat *nevi* .Když ji budete používat tak se bude hluk stupňovat buď do zadření ložiska -motor ho neroztočí anebo začne protékat , jestli ovšem už neteče-většinou odejde gufero před ložiskem a tím pádem jde do háje i ono ložisko

doplněno 18.06.17 21:00:

Tak jsem se mrkl a ta vaše má plastovou vanu, to vám opravář výměnu neudělá ale pošle na repas,ten stojí i s dopravou cca 2 000Kč elektrahk.cz/... nevím jestli tu vanu demontujete sami návod třeba zde

opravář si min.1500 vezme takže při dnešních cenách kdy koupíte pračku do 5000Kč... *nevi*

pavllina
hodnocení

Děkuji za odpověď.Nevíte zda je ta výměna nutná?Má vůbec cenu dávat peníze do opravy,nebo si raději pořídit pračku novou?A co se stane,když budu pračku i nadále používat?
pavvlina
hodnocení

Pračka pere 2-3x týdně.Zkoušela jsem točit bubnem,když byla pračka prázdná a zdá se mi,že buben jde točit hůře a opět takový hluk.Mám dilema zda volat opraváře nebo raději pořídit novou.Pračka celých 14let pere bez problémů a jediná porucha byla výměna uhlíků.

pavvlina
hodnocení

0x

Moc prosím o radu.Známý zjistil, že pračka má zřejmě špaté ložiska, tudíž výměna nutná. Nevíte prosím, zda se vyplatí u tak staré pračky investovat peníze do opravy? Na kolik by mě vyšla oprava pračky.Děkuji

Teoreticky se vejdete do 2 tis czk...

Ale je třeba se optat opraváře, jinej kraj, jinej mrav (varm).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]