Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrý fotomobil do 10 tisíc?

Od: baraa* odpovědí: 19 změna:

Prosím poraďte dobrý fotomobil, nejlépe aby se vešel do kapsy, tedy aby nebyl moc veliký. Mám Nokii 808, která už dosluhuje. Chci nějaký modernější se srovnatelným či lepším foťákem.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vodafone Prime 6 nebo 7

za ty peníze luxus !

mobilni-telefony.heureka./...

Fotky občas dělám a pro hobby v lese nebo pro občasné běžné potřeby je naprosto dostačující.

doplněno 17.06.17 13:51:

Pokud někdo dělá fotky ve dne a chce to jako upomínku nebo na formát max. 10/15, je mobil za pár tisíc dostačující. Pokud chcete super fotky na plátno, vezmete si foťák s sebou.

Mít dva přístroje při cestách a opatrovat je - no neměl bych ty nervy... Taky mi děti foťák chtějí brát a fotit sami... o telefonu ví, že mi někdo může zavolat z práce a musím mít vždy u sebe. Foťák ale tahají i přes zákaz. Kompakt tedy beru s rodinou na výlety právě ten "maličký"pro syny - ať se o něj porvou.

hodnocení

1x

Mobil je na volání, na focení je foťák.

Foťákem přeci nevoláš, tak proč by se mělo mobilem fotit.

lll*

Tu 808 jsem taky měl. Jen pro představu, ten telefon byl schopnej v zamčenym stavu po stisknutí tlačítka spouště udělat za dvě vteřiny fotku skoro jak z kompaktu.

baraa*
hodnocení

právě. Takže něco srovnatelného, ale ne li lepšího? Ten Iphone se 32 GB? Co se týče foťáku, je srovnatelný?

baraa*
hodnocení

mobil mám většinou u sebe. Foťák zdaleka ne. Takže proto. Mnoho fotek, které jsem fotila mobilem jsem vytiskla a dala dítěti do alba, jsou to normální pěkné fotky. Běžně nebudu tahat ještě foťák..

Ahoj, po novém roce, kdy jsem ztratila pěkný foťák, jsem řešila stejný problém. Mobil se slušným foťákem. Nechala jsem si poradit a jsem na 100% spokojená. Doporučuji. Fotky perfektní, jako z foťáku:)

Dnešní mobily rozhodně nejsou jen na telefonování.

majsterjoe*
No tak zrovna iphone ze by nahradil fotoaparát, tak to ani nahodou. Mozna pro někoho kdo foti na blízko, za slunečného počasí.

hodnocení

0x

Já nosím pořád s sebou mobil a zároveň i opravdu malinký kompakt, takže mi to moc místa nezabere, fotit jen mobilem je zoufalost nejhrubšího zrna *haha*

baraa*
hodnocení

tak snad tě trochu přesvědčí odpovědi kolegů, kteří se mi nevysmáli. Kde kdo má foťák v mobilu a na běžné neprofi focení to prostě v pohodě stačí. A ušetří se v kapse ši kabelce místo.. :)

Na co důležitějšího se ušetří místo? Nosím oboje.

Foťáček je malý, tenký a váží míň, než větší tabulka čokolády.

Musím souhlasit. Já se tahám s foťákem jak blbec, dokonce mám na ty krámy celej batoh. A fotky? Když dělám portrét, tak mám rozmazané pozadí.

planetka*
hodnocení

0x

POZOR! otázka je:Prosím poraďte dobrý fotomobil-Já také do lesa nesu fotomobil,pak digital foťák,stoján na foták a foto Drona,ale to tazatel nechce.Já jsem hledal Fotomobil na Heurece a porovnával parametry mobilu co chci já koupit.

Dobrý fotomobil do 10 tisíc?

planetka:

A na otázku odpovdám, že nejlepší fotomobil. je malinký kompakt k mobilu ;)

nox®
hodnocení

0x
Osobně bych se poohlédl například po Honor 6X, pokud není 5,5" už příliš.
baraa*
hodnocení

To už je hodně, ale zajdu do prodejny a ošahám ty velikosti. Děkuji za odpovědi. Špatně se vybírá. Na diskuzích někdo chválí to, jiný tamto a to odsoudí. Pak se mám v tom vyznat.

baraa*
hodnocení

to vypadlo z Heuréky, ale zase. Plno lidí vychvaluje to, jiní ono. Dle procent vyhrává jeden, ale v jiné diskuzi o něm píší, že nic moc.. Co byste vybrali z té Heuréky, z toho seznamu, co vyjel? Který fotí na jedničku a stojí za to?

radecekvyskov
hodnocení

0x

Vzal bych Huawei P9 a pokud chceš ušetřit, můžeš mrknout na Huawei P9 Lite 2017, fotí pěkně (mám ho).

zuzkak*

Huawei P9 se teď dá sehnat za příjemných cca 10 000 Kč. Jako prvvní přišel s duálním fotoaparátem, dělal ho spolu s Leica. Vyhraješ si na něm s hloubkou ostrosti, v ideálních podmínkách se vyrovná dokonce zrcadlovce.

Huawei P9 Lite 2017 pořídíš cca za půlku a pořád dost dobrý foťák. Pokud si budeš o něm hledat info, mrkni taky na nevahejsrovnavej.cz, kde si můžeš jeho parametry srovnat s několika jinými smartphony.

nox®

Mám dojem, že pár telefonů s duálním fotoaparátem tu již bylo. Ne všechny ale používají stejný princip, často byly využité pro 3D. Co se týče značky Leica, není špatné zdůraznit, že jde hlavně o marketing, samotná společnost sdilela tuším nějaké to knowhow, podílela se na vývoji a optimalizaci, samotná optika a hw nemá s touto značkou moc společného. Špatně určitě nefotí, nicméně srovnání se zrcadlovkou? To je celkem silná řeč, ale nezainteresovaný člověk rozdíl asi moc nepozná. Pokud bude hledat info, doporučuji nějaký objektivní srovnávací web/test a ne pouze tento reklamní web, který telefon záměrně srovnává s pár vybranými a neaktuálními telefony tak, aby byl vždy vítěz. Někdo by pak mohl přijít k názoru, že v daném segmentu žádný jiný telefon lepší není. O tom už jsem ale psal v některém ze starších témat. Zajímavé, jak se tento zdroj stále opakuje, jeden by řekl, že je to účelové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]