Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naladit elektrickou kytaru?

Od: dexter* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám problém s nalazením této svoji el. kytary: kytary.cz/... Vždy při přelazování/výměně strun a následném ladění např. na EHGDAE se setkávám se stejným problémem. Pokud si všimnete tak na obrázku u hlavy jdou vidět 3 imbusové šrouby, které drží struny (je to zpevnění, když pořádně taháte za páčku, aby se nepovolovaly ladící kolíky.). Problém je, že po nalazení, přitáhnutí a 5min čekání se danné 2 struny rozladí, a takhle musím ladit 5x dvojice strun, než zůstanou na požadovaných tónech... Snad to jde pochopit, kdyžtak vysvětlím podrobněji.

Kdo má triky, jak tohle ladit, sem s nimi prosim (:

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Naladit všechny struny, dotáhnout zámek a jemně doladit na kobyle. Nebo to takhle nefunguje?

dexter*
hodnocení

No teoreticky to zní dobře, ale už jsem to psal...prostě když na hlavě naladíš a dotáhneš zámek, tak máš všecko rozlazené (zámek struny trochu přitáhne a už to nesedí). Naučil jsem se to utrefit tak at při dotáhnutí zámku je struna správně napnutá, ale stejně to musim udělat pětkrát, protože se zase povolí. Dokus jsem hrál na kytaru bez zámku tak s ničím problém nebyl, až u této kytary...

dexter*
hodnocení

zkus mi to prosim dovysvětlovat

pravdomluvny*

Myslím, že by nebylo od věci požádat nějakého zkušenějšího kytaristu, aby na to mrknul.

mori*

Čaute. Jo jo dvouvzratné tremolo je brutální věc. :) Já mám zase B.C:Rich Assassin dovoz z USA a mám ho už spoustu let a nikdy na ní nanadávám až v období kdy mám vyměnit struny... Hele klasická pevná kobyla, nebo jednovzratka je naladěná během 5ti min.. Hold máš dvouvzratné a připrav se že to bude tak na půl hodiny (na poprvé i hodina).

Jde oto, 1) že ty tam natáhneš obráceně struny, zastřiháš špičky (konce) a na tremolu je utáhneš šroubem a kamínkem. 2) napneš struny 3) začneš ladit.. Já mám způsob takový, že ladím stále od E6 (to tlusté) až po E1 a proceduru furt opakuju... dokola a dokola a dokala až se ti vyrovná síla pružinek uvnitř těla kytary se strunami. Jenže tím tvé trápení nekončí.. Stejnak jako je to všude, ty struny si musejí teprve sednut, proto doporučuji si pak kytaru nechat na stojanu s odemčenými zámky a buď za pár hodin nebo další den to zkus naladit znovu.. Ty struny povolý, natáhnou se a bude to rozladěné. Pak až když si struny relativně sednou, tak kytaru zamkni. No a znovu zkontroluj. Nepřesnosti vylaď ladícíma šroubkama na tremolu.

Já vím je to na prd... ale pokud to uděláš dobře, tak tu kytaru nemusíš půl roku ladit a možná něco málo ještě doladíš vlivem teplot na těch ťuplíčkách...

DOufám že jsem ti nějáko pomohl. Měj se a kytarám ZDAR!

Jo a ještě jedno upozornění.. Dávej si tam stejnou šířku strun jaké tam byli, páč kdybys tam chtěl dát daleko širší viz na podladění D a hloubš, tak to musíš dát ke kytaráři aby ti tu kytaru na to poladil a seřídil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]