Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný signál

Od: suzymon® odpovědí: 16 změna:

Přeji hezký den. Chtěla bych se zeptat, jestli má stáří telefonu, nebo třeba baterie vliv na signál. Najednou se mi totiž ztrácí signál a telefon mi vypadává při hovoru. Ne z ruky ;), ale ze sítě. Nebo vůbec neslyším toho co mi volá, hovor je přerušovaný a zní jakoby ten hovořící mluvil do kastrolu. Pokud by to byl problém se signálem, na koho se mám obrátit? Mám O2. Děkuji všem.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To nevypadá na problém se signálem, ale spíš na vadu telefonu. Ani baterie na to nemá vliv. Jiný telefon se chová normálně?

hodnocení

Já jiný telefon nemám. Ale počkám až sem někdo přijde, jestli bude mít problém on se svým telefonem.

doplněno 16.06.17 16:47:

Tak už je konec. Vyndala jsem baterii a zase ji tam nastrčila a už je telefon úplně mrtvý. Vyhrabala jsem starou Nokii a právě ji nabíjím, ale nejsem si jistá baterií. Ale lítají tam ty čárečky, jako že se nabíjí. Znamená to že je baterie ještě v pohodě nebo ne?

kepler*

Jo, ale ten někdo by měl mít i stejného operátora. Kvalita pokrytí sítě není u každého stejná.

hodnocení

No právě, to jsem si také myslela že by musel mít stejného operátora. A pak, tak to stejně nezjistím. Jsem docela naštvaná, protože musím zítra asi letět pro nový telefon. Vždycky to vyjde na sobotu, nějakej průšvih.

kepler*

I když signalizuje, že se baterie nabíjí a taky se i nabije, neznamená to nic. Je-li baterie starší než 4 roky, lze už očekávat podstatné snížení kapacity a může se vybít klidně už za pár hodin. Radši bych s tím novým telefonem ještě počkal a čekal jak dopadne baterie.

hodnocení

Děkuji. Já prohledala šuflata a našla ještě dva telefony, :-D na které jsem docela zapomněla. Ty jsou trochu novější než ta Nokie, ale stejně jsou víc jak šest let staré. Oba jsou to Samsungy. Ten jeden jsem tenkrát používala asi dva měsíce a ten už se nabil a funguje. Dokonce na něm vidím, že tady mám signál plný a to jsem u toho co přestal fungovat měla soustavně jen jednu čárku. Ale je mi divné že mi to funguje, protože si pamatuji že jsem ho tenkrát dostala od T Mobil za korunu a pak jsem od nich odcházela a přešla k O2 a zrovna tenhle telefon jsem nemohla používat, protože byl blokovaný pouze na linku T Mobil. Tak jsem si koupila jiný telefon a tenhle hodila do šuflete. Takže je úplně nový. Ale co mi je divné, že teď to funguje, tenkrát to nešlo a říkali mi, že to musí poslat do Prahy na to odblokování a ať si raději koupím nový telefon, což jsem udělala. Je to možné, že by se to nějak samo za ty roky v šuflíku odblokovalo? *ee*

kepler*

Počítám, že máš pořád stejnou simku a když jsi přecházela k jinému operátorovi, tak ti přenesli i číslo, které už pak nebylo závislé na T-mobile. Asi jsi nový telefon nemusela kupovat. Jinak to vysvětlit neumím. *nevi*

alkon*

Nový operátor dává i novou SIMku a to i v případě přenosu tel. čísla k němu. Ta SIMka od původního operátora se zablokuje. Alespoň takto to bylo u mne když jsem přecházel i s tel. číslem od O2 k ČEZu.

hodnocení

Alkon, bude to tak, protože na jedné sim kartě je značka T Mobil, a na druhé O2. Ale číslo mám pořád stejné.

mnd®

suzymon: no to jste šikulka. V 16.18hod máte jen jeden telefon a o pár minut už další a v 19.17 hod další dva.Tak už máte čtyři.

Normální telefony už nejsou blokovány na jednoho operátora více jak přes patnáct let.Možná i dvacet nebo kolik.Už ani stará Nokia 3310 blokovaná není na jednoho operátora.A v dnešní době to při výrobě dual mobilů ani blokovat nejde.Potřebovali něco prodat,tak z Vás udělali hejla ( česky vo*la).

Každý typ telefonu ( co se výrobce týká ) má jinak udělanou anténu a to má vliv na příjem signálu.Nokia má jinak řešenou anténu,Samsung taky a ostatní značky taky jinak.Taky mám doma starej telefon dotykovej na kterém při vysunuté anténě chytnu i televizi ale nikam se s ním nedovolám a normální blbej tlačítkovej a s tím se dovolám všude.Takže nezoufejte - nejste v tom sama.

hodnocení

Tak hlásím, že mám celkem 5 telefonů. 3 Samsungy a 2 Nokie. 4 jsou nabité pátý nabíjím. Baterie kupodivu fungují.

ALE. Ten Samsung co se rozbil, je úplně černý, nejde nastartovat. Druhý Samsung co jsem měla ten T Mobil hlásí, že mám omezené služby a je tam přeškrtnutý ten telefonek. Strčila jsem tam SIM od O2. To bude asi ten zablokovaný. Třetí Samsung funguje i s kartou O2, ale nemám v něm všechna čísla, která jsem jsem měla uložená v tom Samsungu co se rozbil. Nokia když tam strčím simku O2 po zapnutí hlásí: "Vítá Vás Pegas" a pak to napíše "chyba registrace sim karty" a nefunguje nic. Druhou Nokii jsem našla před chvílí a momentálně se nabíjí, tak nevím co se bude dít.

Tak jsem z toho docela jelen. Nechápu proč nefunguje s tou simkou O2 ta Nokia, tu jsem kupovala už pradávno a možná že ani ne u nás a vím že jsem ji normálně používala i tady v Čechách. Druhá Nokie byla koupená pro mou maminku a ta ji používala na ten Pegas, asi a měla tam simku od T mobil kterou si dobíjela.

Jinak když jsem přecházela od T Mobil do O2, tak jsem si nechávala své původní číslo, které mám odjakživa jako první, když začaly mobily. Už si to nepamatuji, ale někam jsem kvůli tomu musela jet, snad dokonce do Prahy, už nevím. Tak mohl by mi někdo vysvětlit co mám dělat, aby mi ta simka O2 fungovala v těch starých Nokiích?

doplněno 17.06.17 08:56:

Jo, a mám asi ty Nokie 33 10. Jsou šedé byly to ty úplně první přístroje. A oba byly normálně kupované v obchodě, ne u žádného operátora. Tak nechápu co do toho má kdo co kecat, když si tam vložím simku která v jiném telefonu funguje. Takže kdybych si teď koupila jiný telefon a strčila tam tu mou simku, tak co se stane?

mnd®

Zdravím.S těma telefonama se takto na dálku moc poradit nedá.

Ohledně toho,že v jiném telefonu nemáte všechna telefonní čísla - ono záleží na tom,kam jste si ta telefonní čísla ukládala.Jestli do telefonu nebo na SIM kartu.Jestli do telefonu a ten ,,klekl,, tak je nemůžete zobrazit po přendání SIM karty v jiném telefonu.Proto si ukládejte všechna tel.čísla na SIM kartu a budou Vám fungovat i po přendání do jiného telefonu.

hodnocení

Tak to je ono, já blboun jeden. Tak nakonec to vyhrála ta Nokia která je stará asi dvacet let. Prostě ta úplně první co jsem kdy koupila. Tak si představte, že nejenom že ta baterie šla nabít, ale dokonce drží už druhý den bez dobíjení. Zatímco u toho Samsungu, který vůbec nebyl používaný baterie sice nabít šla v pohodě, ale vybila se sama, bez telefonování asi za tři hodiny. A to byl ten telefon v šufleti bez používání asi pět let a v porovnání s tou Nokií je to pěknej šmejd. Je ale fakt, že to byl ten telefon co dávali v T Mobil za tu "korunu", když jste se jim upsali na další dva roky. Takže návrat k Nokii a vše je v pohodě. Žádný nový telefon kupovat nebudu, protože tu moderní placatou "vifikundaci" nechci. A signál mám teď úplně plný.

Tak ještě jednou děkuji všem za rady.

mnd®

*hej* gratuluji dalšímu šikovnému co nejde po blbém dotykáči *hej* a nemusí být in *uspech*

hodnocení

Mnd, já totiž vidím u svých kamarádek jak se s tím "sráčem" potýkají a pořád mají nějaké nepředvídatelné problémy. Navíc to je velké a docela nepohodlné. Přitom to mají pouze na telefonování, protože s tím stejně nic jiného dělat neumí :-D. A to jsou o pár let mladší než já. Jo a když píší sms, tak u toho funí a trvá jim to dobu a já vidím jak se jim kouří z hlavy, jak se jim v něm žhaví závity... *smich* Že bych se na to nevykvajzla. A kdybych chtěla být "In", tak to lehce dokážu úplně jiným způsobem. K tomu nepotřebuji nějaké pitomé pádlo, které má dnes vlastně snad každý. Takže nic extra. Tak ahoj a díky.

pavelhu
hodnocení

0x

Pokud budete kupovat nový telefon, kupte Huawei. Staví tady síte a jejich telefony signál chytají výborně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]