Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz týkající se mikrospínače do DPS.
Nevím pod jakým názvem hledat mikrospínač(tlačítko),které při zmáčknutí sepne,a zůstane sepnuto,a po opětovném zmáčknutí se vypne.
Existuje takový mikrospínač do DPS?
Pokud ano jaké je jejich označení?
Děkuji.
Spínač znamená, že při stisku tlačítka je kontakt sepnutý, po uvolnění tlačítka kontakt rozepne.
Přepínač znamená, že po stisku tlačítka se přepínač přepne do druhé polohy a po dalším stisku tlačítka se přepne do první polohy.
Takže hledej přepínač. Jestli existuje i mikro-přepínač a ještě do DPS - nevím.
Mikrospínač nemá název podle velikosti, termínem mikrospínač se nazývá jakýkkoliv velký spínač který spíná mžikově. To co hledáš je třeba toto obvykle nazývano tlačítko s aretací:
colombo:
i přepínač přepíná jen při stlačení a při povolení přepne zpět
Já mám něco takového. Teda jestli nevadí dodací doba z číny a že jich je za ten dolar dvacet. aliexpress.com/...
Mikropřepínač velikosti klasického mikrospínače do DPS jsem nenašel a dle mých zkušeností neexistuje. Funkce přepínače se u těchto mikrospínačů provádí elektronicky
@bmbx: A to je právě to, co může vadit. Je totiž o dost vyšší a pokud je třeba mikroprovedení, pak to zvětšuje rozměry celé konstrukce. Pokud se s tím tazatel spokojí, souhlasím.
Pokazil se mi aku vysavač,a já chci udělat zapojení,jako například u aku šroubováku jen s tím přepínačem.
Vada se projevuje tím,že po zmáčknutí tlačítka se motor rozběhne jen na pár sekund.
Bez znalosti zapojení toho mikrotlačítka nejsem schopen ti bez věštecké koule poradit. A ten vysavač máš doma, takže nevím, nevím...
@lantros7: To tlačítko je obyčejný mikrospínač, který pro tebou popsanou funkci musí mít elektronický obvod. Takže pokud se stav po výměně tlačítka nezmění, pak je to otázka opravy té elektroniky. Šikovný amatér by si s tím měl poradit.
Není náhodou v čudu AKU?
Spínat motor vysavače takovým pidivypínačem asi nebude moc na dlouho, tečou tam relativně velké proudy.
Někde tady probíhala diskuse, že ty obvody jsou dnes už tak inteligentní, že při výměně baterky je nutno provést novou inicializaci baterie, což bývá tajemstvím výrobce.
Hledejte Push Button Switch, třeba tady jsem kupoval 10ks za 22 Kč
Jinak to skokové vypnutí motoru dělají ochrané obvody baterie, aby nedošlo k vybíjení pod určitou mez. Pokud je jedna baterka špatná, elektronika to vybaví a odpojí napájení. Pokud se nepletu, jsou tam 3ks v sérii což je 11,1V a dobíjení je 12V adaptér. Ideální kurvítko, aby to vydrželo 2 roky. Cena baterií je 300 - 500 Kč dle výrobce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.