Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kategorie elektrospotřebičů

Od: klema odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

za pár dní jedu na školu v přírodě a v Řádu ŠVP je napsáno, že máme zakázáno manipulovat s elektrospotřebiči...Na Wikipedii jsem našel, že se mobil řadí mezi elektrosptřebiče, pod kategoorii změna elektrické energie na zářivou energii, kde se měni elektrická energie na zářivou... Pak je tam ještě jedna kategorie to jsou elektronické spotřebiče. U nich je napsáno, že nemusejí přímo měnit elektrickou energii na jiný druh energie. Je to tam ve dvou kategoriích a to v jedné kde spotřebovává elektrickou energii na zářivou a v druhé kategorii, kde tu energii přímo nemění. Jednou je to elektrický spotřebič(elektrospotřebič) a po druhé je to elektronický spotřebič. Podle Wikipedie to není totéž.A já nevím jestli ty mobily můžeme používat, nebo ne...(stejně na to všichni kašlou a na mobilech budou)

Díky za odpovědi

P.S.:Možná jsem se s tou otázkou měl obrátit na právnickou poradnu, ale tam zase nerozumí elektronice...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak předně kolik je ti roků?

Jedeš na školu v přírodě kterou někdo organizuje, tak se toho organizátora zeptej, co myslí tou větou.

Podle mých znalostí si můžeš vzít nabíječku na mobil. Nesmíš ale například připojovat elektrický vařič nebo jiné spotřebiče, které mužou způsobit požár.

A na tu definici z wikipedie se vykašli a raději zkus použít vlastní rozum. Už bys měl vědět co je bezpečné a co je nebezpečné při zacházení s elektrikou.

klema
hodnocení

Je mi 13 a zkušenosti s elektrikou mám(myslím že větší než většina mých spolužáků) na to abych věděl, že bezpečné to je... tady jde jen o to, že kdyby se s náma někdo hádal, abych se mohl nějak obhajovat... jak znám naší třídní, tak je toho schopná. A někoho z organizátorů, vedoucích, nebo učitelů se na to ptát nechci, protože si na to akorát vzpomenou a zakážou to úplně. Proto se nejdřív ptám tady.

Díky

Klema

Je to velký pokrok od současné mládeže. My jsme měli k učitelům úctu a když pro nás zorganizovali výlet, tak jsme byli rádi, že se dostanem někam mimo okres. Je taky fakt, že mobily ještě neexistovaly.

Ty bys měl učitele respektovat a pokud se ti některé jejich nařízení nelíbí, tak je můžeš slušně požádat ať udělají vyjímku na nabíječky mobilů nebo tabletů. Je zbytečný se s učitelem hned na začátku výletu rozhádat.

I učitelé dokáží pochopit, že potřebuješ mobil občas nabít.

Ale pokud jedeš na výlet s tím, že budeš celou dobu čučet do displeje mobilu, tak to se dobrovolně připravuješ o zajímavé zážitky. To se pak nedivím učitelům, že vydávají takové zákazy.

Ahoj a ať se vám výlet líbí a vydaří.

pedes*

A co Powerbanka?

Učitelé mají za děti odpovědnosti, takže je chápu. To, že jsi rozumný a dokážeš udělat správné rozhodnutí, nezbavuje učitele odpovědnosti a rozumný není každý. I v zaměstnanání u osob starších, je pamatováno na to, že zaměstnanec musí být seznámen s obsluhou elektrických spotřebičů, byť je má doma.

Konkrétně nabíječky telefonů jsou jedny z bezpečných zařízení - transformátor (el. zařízení) s nízkým napětím, na druhou stranu jsou také jedním z častých zdrojů požárů.

Ale vždy existuje způsob jak se domluvit aby vše fungovalo ke spokojenosti obou stran. Učitel stanoví třeba čas a místo,kdy a kde se bude dobíjet apod. Další varianou je použít powerbanku.

Tu používám na své Huawei P8lite kdykoliv potřebuji energii mimo zásuvku někde v přírodě, pokud tam jsem delší čas a nabiju telefon opakovaně.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že můžete být v klidu a mobil používat (pokud nebude jinak výslovně zakázán).

Tím řádem je asi míněno zařízení připojené k el. síti - vařič, vysavač, sekačka, fén apod. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]