Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rooming nyní

Od: bomba* odpovědí: 4 změna:

Ahojky všem rádcům,

jsem tak mimo dění a potřebovala bych poradit, jestli skutečně funguje rooming, tak jak by měl, že pokud budu v cizině v první zoně, někdo mi zavolá, tak já neplatím nic a volající klasický tarif?
Jedu pozítří do německa na poměrně dlohou dobu, tak bych to potřebovala vědět.

Díky a pěkný večer

B.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Poměrně dlouhou dobu definuje operátor jako 90 dní. Po té tě může upozornit že jsi v roamingu na jeho vkus příliš dlouho a nastavit sankční přirážku k ceně za volání a data.
doplněno 13.06.17 20:27: Je v tom ještě nějaký zádrhel protože Evropská komise která ukončení roamingu operátorům nařídila definovala tu dobu jako víc než 7 měsíců v roce ale operátoři si to snaží vykládat po svém a tak se zdá že po 90 dnech to začnou zkoušet.
doplněno 13.06.17 20:42: To víš, mám to 30 km do Polska. Na půdě za komínem chytám dokonce ještě signál polského operátora takže mě možnost používat v duálním mobilu simkartu v roamingu opravdu zajímá. Koupit polskou simku, tak dokud na to neskočí operátor volám s neomezenkou za 10 PLN a za 8 dalších zlotek mám tři giga internetu. Abych to přeložil pro lidi co neznají kurz PLN tak by neomezené volání a porce dat vyšlo na stovku měsíčně.
bomba*
hodnocení

ano, díky, už mi takhle někdo podobně odpověděl

jabraka*
hodnocení

0x

Právě bylo ve zprávách,že Rooming v zemích unie je zrušen.Jen je potřeba se s operátorem ujistit,že neexistuje stará smlouiva,kde by toto nové pravidlo nemohlo být použito.Také některé krajiny,jako Turecko,egypt chorvatsko a malé evropské státy se k dohodě nepřipojily.

JABRAKA

Myslím že s Chorvatskem nemáš pravdu. To je v Unii a směrnice je pro něj zavazná. Problém jsou spíš vychc@ní operátoři kteří se snaží dohodu obejít. Týmob, oslovil své firemní zákazníky se kterými má výhodnější smlouvy, s tím, že pokud chtějí zachovat výhodné tarify, zřeknou se datových služeb v roamingu po 15.06. Jinak že je sice vázán povinností poskytnout roamingová data v rozsahu sjednaném k původnímu tarifu ale že tím pádem zruší výhodnější ratifikaci v Čechách. Voda zase oznámil že čistě datové simkarty, nebudou v cizině fungovat vůbec. Slovenský Orange na to zase šel tak, že prohlásil že ve své síti prodává k tarifum 100 mega dat a veškerá další data jsou jen bonus pro území Slovenska na který v cizině nebude nárok. (a to se jedná z některých tarifů o bonus 2-3 Gigabajt ) Po upozornění telekomunikačního úřadu že taková snaha obcházet zákon příliš bije do očí ale tuhle habaďůru odvolal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]