Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr telefonu s GPS

Od: flakatos* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu jaký telefon s dobrou GPS jako náhradu místo klasické navigace. Mám vybrány tyto telefony mobilni-telefony.heureka./...

doplněno 11.06.17 23:05:

Nebo tento mobilni-telefony.heureka./...

doplněno 11.06.17 23:09:

Oprava ten druhý odkaz byl na Redmi 4X Global

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dnes má GPS každý (minimálně ten chytrý) telefon. Doporučuju, aby uměl i Glonass, pro přesnější zaměření, ale není nutností. Odkazy jsou oba jen na Xiaomi Redmi Note 4.

Hlavně si musíte ujasnit, zda chcete používat navigaci online či offline, a z těch offline placenou či zdarma.

hodnocení

0x

V obou lincích se jedná o stejný mobil. Osobně jsem přešla loni z Lumie na Redmi 3S, manžela jsem přesvědčila, ať jde také do Xiaomi. Má Redmi Note 4, ten samý jako je v odkazu výše. Na rozdíl od Lumie nemá Xiaomi a asi i žádný jiný android defaultně navigaci. Je potřeba si z GooglePlay stáhnout případně zaplatit navigaci (a stáhnout potřebné mapy), která vás bude navigovat i offline, případně stáhnout online navigaci Waze, která je super, ale papá data, ale na druhou stranu jsou tam upozornění uživatelů na policejní kontroly, nebo nám jednou Waze z důvodu vážné dopravní nehody na hlavním tahu automaticky přesměroval trasu, abychom se tomu vyhly.

Myslím si, že bude záležet na kvalitě stažené navigace a kvalitě GPS modulu jednotlivých modelů telefonů s androidem. Na Redmi 3S mi občas trvá při přetrasování chycení GPS signálu, ale jedu na vývojářské verzi nadstavby MIUI. Na manželově TRedmi Note 4X, který má globální stabilní verzi MIUI jsme navigaci ještě nezkoušeli.

doplněno 11.06.17 23:28:

Edit: Dle mne Redmi Note 4 Global i Redmi 4 Global vám poslouží stejně dobře. Záleží na vás, jak je budete i nadále využívat (předpokládám, že je nebudete mít jen jako navigaci) a jak je chcete nosit. Manžel měl jako první telefon 4palec, druhá 5palec a nyní má 5,5palcový Note. První dva typy mohl nosit v kalhotech v předních kapsách, phablet se mu vejde do kalhot jen do zadní kapsy (džíny). Oba telefony mají myslím jiný rpocesor, Note by ho měl mít výkonější a třeba pro sledování videí je větší úhlopříčka ideálnější, menší Redmi 4 Global je zase kompaktnější

doplněno 12.06.17 08:31: Jinak komunita pro Xiaomi je silná na miuios.cz, jsou i na Tapatalku. Můžeš se tam zaregistrovat a zjistit podrobnější informace. Je sice pravda, že vyloženě autorizovaný prodejce v Evropě je snad jeden, ale blýská se na lepší časy. A třeba Huawei mi ve srovnání se stejnými parametry jako Xiaomi připadá předražený.

marketinka
hodnocení

0x

Podívala bych se na nějaký Huawei, mám pocit, že v České republice mají lepší podporu a servis než Xiaomi, navíc tady mají silnou komunitu. Navigace určitě Here

zuzkak*

Je to tak. Huawei už má přímo vlastní kamenný point v Praze, ale i servisně na tom je díky vyšším prodejům lépe. Protože čím vyšší prodej značky je, tím více náhradních dílů je k dispozici pro servisy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]