Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klávesnice k tabletu

Od: egroups® odpovědí: 4 změna:

Zdravím vespolek,našel jsem si šikovnou klávesnici k tabletu na zahraničním eshopu.

Ještě jsem takovou klávesnici neměl,osvětlí mi někdo,jak to funguje?Hlavně z hlediska,když na té klávesnici nejsou české znaky?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na zahraniční klávesnice se používají české přelepky, viz třeba zde czc.cz/... Jinak funguje stejně, jako česká.

hodnocení

Což o to,přelepky je to nejmenší,ale jak tablet pozná z té klávesnice,že chci psát česky?Vezme si to z nastevení tabletu nebo jak?Na softwarové klávesnici podržím znak a vyjede seznam dalších kláves,kde vyberu příslušný znak.Na HW klávesnici tohle přeci nejde.

tondac*

Když jsem kdysi dětem zprovozňoval tablet (android), tak jsem jim i pro českou verzi klávesnice na tabletu musel stáhnout aplikaci tuším z google play.

Kupoval jsem jim k tomu pouzdro s českou klávesnicí czc.cz/... a klávesnice po připojení funguje, ale stejně ji moc nepoužívají. Na tabletu se česká a anglická klávasnice přepíná posunutím prstu po mezerníku, ale jak to funguje u externí klávesnice jsem asi ani nezkoušel.

doplněno 08.06.17 13:59:

To s tím OTG je pravda a byl docela opruz zjišťovat, zda to společně bude fungovat. Pořádně mi to nebyli schopni říct ani prodejci klávesnice, ani prodejci tabletu a ani zástupce výrobce tabletu v ČR. Obvyklá odpověď byla, že by to snad mělo fungovat ...

hodnocení

0x

Pozor na to, že pokud je klávesnice drátová, musí váš tablet podporovat tzv. OTG (zjednodušně řečeno musí umět připojit na USB napájení pro připojené zařízení), to najdete ve specifikacích tabletu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]