Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení přes solární nabíječku

Od: jezek* odpovědí: 7 změna:

Čau, chtěl bych se zeptat, když si koupím solární nabíječku dokázala by mi nabít akční kameru bml cshot 5? Jde mi o to když budu tři dny v lese pod stanem bez elektřiny jestli mi tohle dokáže nabít tu baterii.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vše bude záležet na světelných podmínkách. Na přímém slunci je to reálné, v zastíněném lese podle mých zkušeností bude výkon té nabíječky tak malý, že to stačit nebude.

fiser22*
hodnocení

0x

No, záleží taky jakou nabíječku si koupíte, pokud to bude něco s menším panelem pak moc bych v nějaké větší nabíjení moc nedoufal...

Kolik hodin záznamu plánujete pořídit? Osobně bych volil spíše cestu powerbanky kdy mám 100% jistotu že budu mít proud v rezervě (mohou se zatáhnout mraky, a proud který dostanete z panelu pak poměrně dost klesá).. 20Ah powerbanka by vám měla vystačit na přibližně 28h záznamu a jistě ji využijete i jinde (5V výstup takže možnost i dobití telefonu apod.)

zpytihnev*
hodnocení

0x

Záležíhodně na konkrétní nabíječce - každá má své parametry kolik energie dokáže dodat (ideálnísvětelné podmínky).

Rozhodně je třeba ji připojit na POWERBANKu, protože dodává elektřinu pod výkyvy - při připojení telefonu se může stát, že se vlivem neoustálého připojování a odpojování (výkyvy energie) elefon spíše víc vybije jak nabije.

Sám používám solární nabíječku při vícetýdenních tůrách na batohu. Doplnuji si tak power banku, kterou potom přes noc dobiji telefon.

jezek*
hodnocení

0x

Jo tak powerbanka bude asi lepší řešení. Sice je dost těžká, ale počítám, že ta solární nabíječka taky nebude nejlehčí .

Powerbanka není olověná autobaterie :) Je většinou lehká.
fiser22*

zas tak těžká není .) pokud budete mít batoh není co řešit, 16Ah váží přibližně 350g (Xiaomi Mi 16,000 mAh) 20Ah, o něco víc, sám ji mám, a nosím jí i v kapse od kalhot (kde je tda samozřejmě trochu znát), ale například v mikině už je nepostřehnutelná

jezek*
hodnocení

0x

Děkuji Vám za pomoc. Koupím nějakou powerbanku. Budu mít velkou krosnu, takže powerbanka se tam určitě vejde a ve váze, kterou ponesu se to taky ztratí. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]