Nejste přihlášen/a.
Ahoj, už delší dobu mě prarodiče uhání ohledně výpadků TV při dešti.
Dříve byla 60cm parabola, kvalita signálu kolem 65% a na SD vysílání to v pohodě stačilo, nevypadávalo nikdy nic. Potom přišlo HD vysílání a začaly výpadky během deště. Přijímají z Astry 3A. Minulý týden jsem vyměnil parabolu za novou 80cm, včetně nového LNB a po přesném nastavení se za běžného počasí kvalita signálu pohybovala mezi 90 a 99%, tak jsem myslel, že bude konečně po problému. Ovšem přišel déšť a je to to samé, nejen že to kostičkuje, ale vypadne to úplně. Jak přestane pršet nebo prší lehce, je vše OK. Už fakt nevím co s tím, přijímač mají půl roku starý GoSAT GS7010HDi.
Ještě před výměnou paraboly tu byl "servisák", vyměnil LNB v ceně 250 Kč a s prací to stálo skoro tisícovku (ze stejného malého města). Ovšem nepomohlo to ničemu.
Má někdo podobnou či stejnou zkušenost? Podařilo, se vyřešit? Případně jak?
Díky
Řešení je bohužel problematické. A jelikož satelitní příjem není moje hobby, zkusím tě odkázat na článek, ve kterém je tato problematika poměrně obšírně teoreticky i prakticky rozebrána - viz parabola.cz/... . Není to staré, vyšlo letos v únoru.
Ta větší parabola by mohla stačit, pořádně nastavit ale když přijde pořádný mrak tak to stejně nepůjde,já to penzistum doplnil o "tuzemak"a je to... zvětšovat parabolu kvůli sledováni reklam které přerušují nějakým filmem podle mne nemá smysl prostě počkej až mrak odletí...
Tohle je celkem běžná věc.
Prostě v okamžiku, kdy po obloze přecházejí velké bouřkové mraky, tak přes ně signál prochází špatně nebo vůbec.
Já elektroniku při silných bouřkách vypínám z elektriky, takže nepoznám jak často mi satelit vypadne. Ale určitě v letním období to 2xza měsíc na krátkou dobu vypadne.
Může být vydný LNB, ale ten už servisák měnil.
Může být prasklý vnější plášť koaxiálu a když do něj nateče voda, tak se změní parametry a signál pořádně neprochází.
Velikost paraboly 80cm je to co mám já taky a normálně mi to chodí bez výpadků.
Pokud chceš naladit na nejsilnější signál, tak musíš zavolat technika s měřákem. Ty ukazatele signálu na satelitním přijímači jsou nicneříkající hodnoty.
Řešení je JEN větší parabola. 120cm je minimum. Ty mraky nacucané deštěm mají neskutečný útlum, a tak je potřeba větší parabola. U paraboly platí přímá úměra-čím větší - tím větší zisk.
Máme přijímač Gosat 7060Hdi a jsme spokojeni,obraz kvalitní, neseká se a nejsou žádné výpadky100% spokojenost.Za to u druhé televize máme pro příjem programu satelitní kartičku přímo v televizi a to je děs a hrůza...jen vykoukne mráček už to píše nemáte signál nebo se to rovnou seká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.