Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelitní TV - výpadek při dešti

Od: mikihans® odpovědí: 10 změna:

Ahoj, už delší dobu mě prarodiče uhání ohledně výpadků TV při dešti.

Dříve byla 60cm parabola, kvalita signálu kolem 65% a na SD vysílání to v pohodě stačilo, nevypadávalo nikdy nic. Potom přišlo HD vysílání a začaly výpadky během deště. Přijímají z Astry 3A. Minulý týden jsem vyměnil parabolu za novou 80cm, včetně nového LNB a po přesném nastavení se za běžného počasí kvalita signálu pohybovala mezi 90 a 99%, tak jsem myslel, že bude konečně po problému. Ovšem přišel déšť a je to to samé, nejen že to kostičkuje, ale vypadne to úplně. Jak přestane pršet nebo prší lehce, je vše OK. Už fakt nevím co s tím, přijímač mají půl roku starý GoSAT GS7010HDi.

Ještě před výměnou paraboly tu byl "servisák", vyměnil LNB v ceně 250 Kč a s prací to stálo skoro tisícovku (ze stejného malého města). Ovšem nepomohlo to ničemu.

Má někdo podobnou či stejnou zkušenost? Podařilo, se vyřešit? Případně jak?

Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Řešení je bohužel problematické. A jelikož satelitní příjem není moje hobby, zkusím tě odkázat na článek, ve kterém je tato problematika poměrně obšírně teoreticky i prakticky rozebrána - viz parabola.cz/... . Není to staré, vyšlo letos v únoru.

hodnocení

0x

Za silnej búrky sa to niekedy stane aj mne,no len normálne pršanie,tak obraz v pohode.Skúste sa zamerať na koaxiál.

ivo®
hodnocení

0x

Ta větší parabola by mohla stačit, pořádně nastavit ale když přijde pořádný mrak tak to stejně nepůjde,já to penzistum doplnil o "tuzemak"a je to... zvětšovat parabolu kvůli sledováni reklam které přerušují nějakým filmem podle mne nemá smysl prostě počkej až mrak odletí...

hodnocení

0x

Tohle je celkem běžná věc.

Prostě v okamžiku, kdy po obloze přecházejí velké bouřkové mraky, tak přes ně signál prochází špatně nebo vůbec.

Já elektroniku při silných bouřkách vypínám z elektriky, takže nepoznám jak často mi satelit vypadne. Ale určitě v letním období to 2xza měsíc na krátkou dobu vypadne.

Může být vydný LNB, ale ten už servisák měnil.

Může být prasklý vnější plášť koaxiálu a když do něj nateče voda, tak se změní parametry a signál pořádně neprochází.

Velikost paraboly 80cm je to co mám já taky a normálně mi to chodí bez výpadků.

Pokud chceš naladit na nejsilnější signál, tak musíš zavolat technika s měřákem. Ty ukazatele signálu na satelitním přijímači jsou nicneříkající hodnoty.

nikdo*
hodnocení

0x

Řešení je JEN větší parabola. 120cm je minimum. Ty mraky nacucané deštěm mají neskutečný útlum, a tak je potřeba větší parabola. U paraboly platí přímá úměra-čím větší - tím větší zisk.

vernon
Parabola 80cm na příjem Skylinku stačí. I na DVB-S2/8PSK transpondéry. Pokud opravdu silně prší, nebo padají kroupy, nepomůže ani pětimetrová parabola...
Když je krupobití nad Prahou, vypadne často dokonce i uplink na Kavčích horách. Naposledy se tak stalo na pár minut minulý týden.

syjasas
hodnocení

0x

Je potřeba pořádně nastavit parabolu i konvertor. Problém je, že spousta tzv. "servisáků" nemá odpovídající vybavení a ani praxi.

Při 80cm parabole a dobrém LNB lze na frekvenci 12,344 dosáhnout MER i 15db. Je potřeba měřit.

vernon
hodnocení

0x
Na tuto otázku je velice jednoduchá odpověď - může za to ten vietnamský křáp s logem pochybné české společnosti. Tak tupý přijímač, jakým je Gosat GS7010HDi jsem snad nikdy netestoval, potřebuje mnohem silnější signál než normální receivery a teprve potom, když tedy dřív neshoří, jakž takž funguje.
Předražená bída, jeho stájový kolega GS7060HDi, je na tom podobně...
miji

Máme přijímač Gosat 7060Hdi a jsme spokojeni,obraz kvalitní, neseká se a nejsou žádné výpadky100% spokojenost.Za to u druhé televize máme pro příjem programu satelitní kartičku přímo v televizi a to je děs a hrůza...jen vykoukne mráček už to píše nemáte signál nebo se to rovnou seká.

jofa*

Stát se to může, jako včera večer.a to i na špičkovém přístroji. Včera večer mně to to taky vypadlo a je to tak jednou dvakrát do roka a někdy za celý rok vůbec. Silná vrstva mraků, až 10 km, nepropustí signál,. nic zvláštního.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]