Nejste přihlášen/a.
Ahoj, poradte co potřebuju k tomu abych se mohl připojit k internetu přes mobil? Mám starší mobil s go kartou. Musí na to ten mobil něco extra umět? a musím něco aktivovat u operátora? a kolik to stojí, stejně jako za volání? Předpokládám že budu muset koupit kabel na propojení mobil - síťová karta, a ještě něco? Díky Jarda
Jo díky, mě šlo právě o to abych nemusel platit žádný paušál, jestli by to šlo udělat tak aby to bralo peníze z kreditu na SIM kartě, stejně jako když volám. Přes mobil se budu připojovat spíš jen výjimečně.
Tam na tom webu o2 , to vypadá že ten internet prohlíží přímo na mobilu? To je nějáký divný ne? Jak dlouho asi bych musel rolovat než bych přejel celou stránku v rozlišení 1024 x 768? a ještě černobíle...
Já mám mobilů víc (Siemens S10, Motorola, Dancall, typy z hlavy nevím ) ale co umí to se musím podívat. Určitě umí všechny GSM a mají i přípojku na kabel takže připojit k PC by to mělo jít jen se bojím jestli ten kabel půjde ještě sehnat, protože jsou to starší mobily.
Pokud chceš použít mobil jako modem tak ho můžeš k PC připojit pomocí kabelu (většinou docela problémová záležitost) nebo pomocí bluetooth. Připojení bylo pak realizováno přes ultra pomalé GPRS nebo o něco málo rychlejší EDGEa další.
Pro GO karty existuje připojení s názvem Go Data Nonstop. Teď se to možná už jmenuje jinak, ale to není podstatný, protože tenhle tarif co odečítal každý měsíc fixní částku z Go karty v současnosti již nelze nově aktivovat. Byla to nahrazeno službou Data Nonstop (a asi i další názvy) pro paušální zákazníky a i ta je jak teď koukám k mému překvapení zrušena (Službu O2 Data Nonstop už není možné pro paušální zákazníky aktivovat. Využijte některou ze služeb O2 Internet Mobil.)
Takže pokud chceš mobilní internet k PC budeš muset koupit modem.
Ale tyhle služby neposkytuje jen 02, ale i ostatní operátoři a řekl bych že i lepší.
doplněno 31.08.09 13:59:Mimochodem já konkrétně jako mobilní internet používám 3G mobilní internet PLUS obchod.ufon.cz/cs/...
Ale jakmile se chces podívat na mail či facebook tak platíš
U toho zdarma na 3 měs. od O2
To nechápu... Já myslel že to bude fungovat na podobném principu jako přes normální telefon? Prostě telefon nebo teda modem mě spojí s telefonním číslem co má třeba Volný a jsem připojenej a účtuje to telefonní poplatky dokud nezavěsím. A nemělo by snad záležet na tom jaký weby prohlížím? ani jaký typ telefonu mám?
1) Mobil musí podporovat stejnou technologii pro připojení na internet jako operátor (GPRS, EDGE, 3G apod.)
2) U operátora je nutné aktivovat jeden z jeho datových tarifů
3) Ceny jsou různé a různé je i účtování. Záleží na tom jak moc budete internet přes mobil využívat (0,- až cca 900Kč měsíčně)
4) Mobil je možno nejčastěji propojit kabelem, infraportem nebo přes bluetooth.
díky, teď jsem se díval na ty telefony a mám Motorolu d520 a tam píšou že umí i faxovat rychlostí 9600 bps. Takže to by mohla umět i internet ne?
Dobře tak já se kouknu po bazarech po tom SE (předpokládám Ericcson žejo). A z jakého roku nejstarší to budou umět?
Já sem o něm taky tenkrát přemýšlel když sem vybíral mobil, ale mě se moc nelíbilo že mají jen jednořádkový displej a ten siemens měl 4 řádkový tak vyhrál. A byly asi tak stejně drahý. Jenže to bylo asi před 2 rokama a to sem ještě nevybíral kvůli internetu ale kvůli volání... A ta motorola na tý se mi zase líbí že má vytahovací anténku což mají jen boháči v amerických filmech a k nám se to ani nedostane
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.