Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr kompaktu

Od: samurraj® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, momentálně řeším koupi kompaktního foťáku. Prakticky vybírám mezi 5 favority a za Boha se nemohu nějak rozhodnout, do kterého jít. Tak by mě zajímal názor člověka, který třeba kousek, který mám ve výběru vlastní a může podat praktické info, za které bych byl vděčen. Jinak nechci ultrazoom. Takže

1) Fujifilm finepix X70

megapixel.cz/...

2) Panasonic Lumix DMC-LX100

megapixel.cz/...

3) Canon PowerShot G7 X Mark II nebo g5x

megapixel.cz/...

4) Pentax Ricoh GR II

megapixel.cz/...

5) Sony CyberShot DSC-RX100 IV

megapixel.cz/...

Děkuji za každý, praktický, užitečný názor.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hledáček není k zahození, fotoaparát se lépe drží a při prudkém slunci je jedinou možností kdy je pořád vidět krásně co fotím. Pokud se nepletu tak tím se výběr zúží na Panasonic a Sony. Sony má navíc zabudovaný blesk. Takže Sony ;)

hodnocení

Ten Soňák, spolu s ricohem a fuji jsou mými tajnými favority, díky.

Jsem sice známý jako prosazovatel Sony, ale když si odmyslím, že to je moje oblíbená značka a leta zkušeností mne jen utvrdila v tom, že to má svůj důvod, tak ten Sony RX má ještě navíc světelnější objektiv. Ten hledáček je OLED a má vynikající rozlišení, jediné co bych mu vytknul, že nemá sáňky pro externí blesk.

jofa*

Taky jsem na SONY ale u té IV by mne možná vadil (na tu cenu) malý snímač(9x14 mm). Já bych si vybíral s větším snímačem, těch klasických 14x23 mm. Třeba ten Pentax.

doplněno 05.06.17 10:12:

Nevím proč tam strčili tak malý snímač, možná kvůli 4K videu.

nevím jak ten Pentax, ale Soňák má čip se zadním snímáním, díky tomu ten větší čip strčí do kapsy ;)

albatros498022*
hodnocení

0x

U mě Canon.

hodnocení

Děkuji za zajímavé postřehy.

doplněno 06.06.17 13:32:

Tak jsem objednal Sony rx100 IV, tak uvidíme, co z toho poleze.

Něco tady a zde poslední model; udělal jste s výběrem dobře...čtverku známe a máme "v rodině"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]