Nejste přihlášen/a.
Zdravím, momentálně řeším koupi kompaktního foťáku. Prakticky vybírám mezi 5 favority a za Boha se nemohu nějak rozhodnout, do kterého jít. Tak by mě zajímal názor člověka, který třeba kousek, který mám ve výběru vlastní a může podat praktické info, za které bych byl vděčen. Jinak nechci ultrazoom. Takže
1) Fujifilm finepix X70
2) Panasonic Lumix DMC-LX100
3) Canon PowerShot G7 X Mark II nebo g5x
4) Pentax Ricoh GR II
5) Sony CyberShot DSC-RX100 IV
Děkuji za každý, praktický, užitečný názor.
Hledáček není k zahození, fotoaparát se lépe drží a při prudkém slunci je jedinou možností kdy je pořád vidět krásně co fotím. Pokud se nepletu tak tím se výběr zúží na Panasonic a Sony. Sony má navíc zabudovaný blesk. Takže Sony
Jsem sice známý jako prosazovatel Sony, ale když si odmyslím, že to je moje oblíbená značka a leta zkušeností mne jen utvrdila v tom, že to má svůj důvod, tak ten Sony RX má ještě navíc světelnější objektiv. Ten hledáček je OLED a má vynikající rozlišení, jediné co bych mu vytknul, že nemá sáňky pro externí blesk.
Taky jsem na SONY ale u té IV by mne možná vadil (na tu cenu) malý snímač(9x14 mm). Já bych si vybíral s větším snímačem, těch klasických 14x23 mm. Třeba ten Pentax.
Nevím proč tam strčili tak malý snímač, možná kvůli 4K videu.
nevím jak ten Pentax, ale Soňák má čip se zadním snímáním, díky tomu ten větší čip strčí do kapsy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.