Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada za lumia 920

Od: zpytihnev* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, hledám náhradu za svou lumii 920. Takže něco s obstojným výkonem, dobrým fotákem a výdrží - parametrově by to mělo být lépe než ona lumie, ale s ANDROIDEM. Cena kolem 5000,- ale předpokládám že ho budu kupovat z druhé ruky.

Nexus 5X? - nevím jestli to není už dost stará záležitost také.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kvok*
hodnocení

0x
Nexus 5X sice starší záležitost je, nicméně Android aktuální má a nejspíš obdrží ještě verzi 8, takže není důvod se obávat koupě.
Z nových telefonů bych vybral Moto G5, Xperia L1 nebo Nokia 5 – nicméně je potřeba počítat, že tohle je nižší střední třída, Lumia 920 byl high end svého času, třeba u fotek za tmy ten rozdíl půjde vidět.
zpytihnev*
hodnocení

920 bylavlajková lod, ale někdy v roce 2012/2013 Tak jsem předpokládal že nynější stření třída už má stejné ne-li lepší vlastnosti - takže je tohle špatná dedukce?

kvok*
Střední třída je na tom o hodně lépe než v roce 2012/2013, to ano, nicméně čipy a optika jsou nákladné záležitosti. Fotoaparát je jedna z věcí, které na mobilu zastarávají pomaleji.
Ale vzhledem k tomu, že těch 5000 bereš jako strop ne pro cenu nového telefonu, ale počítáš s možností vzít z druhé ruky, můžeme se klidně dívat po mobilech, co stojí běžně 7500 až 10 000. Tady už se dostaneme na slušnou kvalitu fotek (a cca se vyrovnáme 920). Třeba Huawei Nova, která stála 10000 při zahájení prodeje, nedávno spadla na 7500, takže použitá by za těch 5000 mohla být sehnatelná. Pak třeba Honor 6X, Moto G5 Plus, Xperia XA1, P10 Lite… Případně ten Nexus 5X.
zpytihnev*
hodnocení

Díky, ted se ještě rozhoduju mez Huawei Nova Honor 6X a Redmi 3s. Jelikož využiji nejvíce asi dlouhou výdrž, tak hlavně Nova a Redmi. :)

Doma mám Redmi 3S, ale nevím, jestli by tě trochu nezklamal foťák, hádám, že 920tka fotila asi hodně obstojně. Jestli chceš mohu poslat nějakou fotku na srovnání:) Taky jsem přecházela z mobilních Windows, konkrétně z Lumie 640. Manžel před dvěma týdny vyměnil Lumii 640 také za Redmi Note 4 Global. Jinak v současnosti než Redmi 3S bude lepší, pokud chceš 5palec, asi Redmi 4 Global :)

Ale ve srovnání s Lumií 640 Xiaomi Redmi 3S fotí lépe, taky aby ne, když zadní foťák má 13mpxl a u Lumie jen 8

doplněno 03.06.17 19:40:

Tady je asi týden stará fotka z Redmi 3S :)

Náhrada za lumia 920

zpytihnev*
hodnocení

Ahoj, tak nakonec u mě vyhrál honor6x kvůli stabilizaci fotoaparátu :)

zpytihnev*
hodnocení

Kdyby někoho zajímalo tak porovnání lumia 920 vs honor 6x za špatných světelných podmínek.:

Náhrada za lumia 920 #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]