Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
může mi někdo poradit s přepočtem amper na watt?
Mám doma trafo na kterém je napsáno:
Input 240V - 0,4A
Output 24V - 0,75A
Jak je to ve wattech?
To trafo nestojí za nic. Při příkonu 96W poskytuje výkon jen 18W, to je účinnost 18,75%. Co to je za krám a k čemu to chceš používat?
Jinak výkon na sekundáru tě moc nemusí zajímat, hlavně pokud se v tom nevyznáš. Pro tebe je podstatné, že to trafo je schopné dodat při napětí 24V proud do zátěže 0,75A.
@wlezley: Výkon na sekundáru je jasně daný součinem proudu a napětí, že? Takže ta žárovka bere něco přes 2A, a tedy trafo ji neutáhne, že? A na sekundáru jsem ještě neco napsal špatně?
Co se primáru týká, jsou uvedeny parametry trafa, ne parametry pojistek. Takže se důvodně domnívám, že to trafo při maximálním výkonu na sekundáru odebírá ze sítě 96W a tedy jeho účinnost je prachmizerná, že?
@figurek: Ve voltampérech (VA) bych spíš viděl ten příkon
satam:
možná takových krámů máš sám doma víc než si myslíš
podívej se na vstupní a výstupní hodnoty nabíječky na mobil, zdroj k notebooku...atd.
A spočítej si to a přitom jsou to všechno velice účinná zařízení, jak je to možné?
Asi to bude tím že pravdu má wlezley
Výkon na sekundáru nemusí zajímat? To jsou nějaké novinky? A jak teda zjistí, jestli to trafo rosvítí autožárovku 24V/50W? Mimo je i tvrzení, že trafo nestojí za nic. Co když ty údaje jsou jen hodnoty pojistek? To jsou teda rady ...
A jak to dotyčný zjistí? Když dle tvé rady ho sekundár nemá zajímat? Že? Někdy je dobré své myšlenky po sobě přečíst, howg
se mi líbí ta diskus o trafech, která nestojí za nic.
V hodnotách vstupního a výstupního proudu máte mimo jiné zakódované průměry drátů a tím i maximální proudy, na které je trafo stavěné. Proto bych místním znalcům doporučil nastudovat si něco o proudové hustotě, něco o vnitřním odporu zdroje a něco o fázovém posuvu na cívce. Že je na sekundáru napsáno napětí 24V-0,75A ještě neznamená, že z něj vydolujete 18 W(24Vx0,75A=18W) a že těch výstupních 24 V na něm skutečně bude i při jiném odběru proudu. Pořádně spočítat trafo není zrovna snadná úloha.
Douška pro tazatele : Z vašeho trafa dostanete asi tak 16 W. Dejte si pozor hlavně na výstupní proud. Nesmí přesahovat 0,75A, jinak si trafo odvaříte.
figurek:
nejsem si vůbec jist, že se jedná opravdu o trafo, spíš bych to viděl na spínaný zdroj, proč by někdo na sekundáru trafa udával těměř půl ampéry když z něj poleze z bídou 16W
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.