Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat, jaký máte zkušenosti s 4k televizemi? Má v současný době vůbec smysl?
Jde o poměr mezi pozorovací vzdáleností a velikostí obrazu. 4K televize má smysl tehdy, čím bude větší a čím menší bude sledovací vzdálenost. V běžných podmínkách je u TV s úhlopříčkou dejme tomu do 120 cm a pozorovací vzdálenosti od 3 metrů dále již nerozeznatelné, jestli je to 4K nebo FullHD. U TV 55 cm při této vzdálenosti stačí už jen HD a tak dále...
velmi jednoduše...pokud nebudete mít nějaky externí zdroj ve formátu 4K např. film na HDD, USB nebo videa z YT, Neftlix tak nemááá!...protože žádná z televizí ještě ve 4K nevysílá...ani Nova, ani Prima ani žádná další...Všechny jsou zatím max. na 1080p což je 4x méně než 4K...televize sice podporovat 4K bude..ale signál bude stejně jen 1080p max..takže je to jen obchodní tah..
myslíte, že když mám akční kameru co umí 4kčko (lomax X10), že ten obraz by byl nejlepší? Vypadá třeba hodně špatně když bych na ní pustil Novu v HD?
Přesně takhle se psalo a říkalo, když se zavádělo HD. Taky všechno k prdu, nemá smysl, nevyplatí. Zatímco já a jiní se dívali na HD programy z Německa, zejména na Ligu mistrů, OH, a jiné zábavné pořady v HD, ostatní jen vypravovali jak to je na ... koukali na mizerií v SD. Dnes je HD standard.. Pokud máte kameru 4K tak obraz budete mít samozřejmě na tv 4K špičkový. Ale chce to dobrou kameru.
Ono pravděpodobně 4k nevyužijete, ale obvykle to bývá tak, že ten televizor může mít i jiné věci lepší, protože je modernější. Tedy třeba podporu pro přehrávání všeho možného a třeba je i malinko chytřejší.
tak já planuju i do budoucna Xbox Scorpio, ten by 4k měl mít taky, tak bych to využil i tam, ale asi počkám, až vyjde a pak uvidim .
S tím Scorpiem to prej nebude tak slavný...navíc to nebude 4K jako 4K, ale dopočet obrazu jak to má PS4 Pro
Otázka zřejmě je, jestli budeme mít TV hlavně na televizní vysílání, nebo hry, nebo filmy z BlueRay atd. A na kolik let s daným modelem počítáte. V současné době podle mě stačí FullHD, pokud vám jde hlaně o sledování běžné televize, ale za pár let může být situace výrazně odlišná. Mě třeba zaujalo, že OLED televize se dělají i v menším rozměru as rozlišením Full HD. technologie OLED s dokonalou černou a kontrastem je pro mě důležitější než celkév rozlišení. Např.:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.