Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sony Xperia Z3 Compact- ozvěna

Od: zlata* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

koupila jsem si nový telefon Sony Xperia Z3 Compact. Dnes jsem zjistila celkem nemilou věc , když s někým telefonuju

tak volající na druhé straně slyší svůj hlas jakoby 2 krát ( něco jako ozvěna ) :( Raději jsem volala více kamarádům abych se ujistila , ale říkali to všichni *zed* Vyzkoušela jsem v nastavení všechny dostupné možnosti v tzv. Citlivosti mikrofonu i stáhnout hlasitost , ale prej je ta ozvěna slyšet furt . Jelikož jsem tel. koupila na ebay tak to na nějakou reklamaci a posílání zpět do Číny moc nevidím . Nevíte prosím někdo co s tím? *modla*

Děkuji Zlata

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

0x

Jednou jsem se s podobným problémem setkal, na vině byl silikonový obal. Nemáte na telefonu nějaký takový? Případně zkusit ještě vypnout potlačení hluku při hovoru. Mě dělal na Xperia Z2 malý problém držení samotného telefonu při volání. Byl jsem zvyklý telefon držet více směrem dolů a nemluvil jsem přímo na mikrofon, ostatní tedy velmi špatně slyšeli a musel jsem si dávat pozor, aby mikrofon lépe směřoval k ústům.

zlata*
hodnocení

Na telefonu mám nalepené pouze tvrzené sklo, ale okolo mikrofonu je to vykrojené takže to nebude mít vliv.Vypnout potlačení hluku mikrofonu jsem také zkoušela, ale nepomohlo to :(

nox®

Tak co jsem o tomto problému našel byly rady pro vypnutí všech hlasových úprav, což jste nejspíš udělala, jinak se ještě našla rada vypnout aplikaci Google nebo přímo povel pro OK Google, který snímá neustále hlas. Těžko říct, jestli to problém vyřeší, ale za zkoušku to stojí. Pokud by ani to nepomohlo, zkusil bych ještě tovární nastavení a případně znovu nainstalovat poslední verzi Androidu. Mělo by to jít podle tohoto návodu xperiafirmware.com/... hned 1. Není to nic složitého, mě to opravilo pár problémů, které ani tovární nastavení nevyřešilo.

zlata*
hodnocení

Moc děkuji za Vaši reakci , ráno jsem ještě napsala email na podporu Sony. Ted mi přišla celkem dlouhá odpoved.

1 Vypnout všechny hlasové úpravy ( hotovo)

2.Spustit Dignostiku ( Hlasitý reproduktor, Mikrofon ) Tu jsem provedla kompletní a u funkce Přiblížení ucha mi to napsalo - Chyba , jinak vše ok.

3. Aktualizace software pomocí Xperia Companion ( teprve se chystám :))

4. Tovární nastavení

Jinak jsem si tedy vypnula ten povel Ok Google . Chtěla jsem se zeptat pokud vypnu úplně aplikaci Google bude mi normálně fungovat dál ukládání kontaktů na gmail?

nox®

Co se týče senzoru přiblížení, funguje při hovoru normálně? Tedy při zakrytí by měl při hovoru zhasnout display, při oddálení zase rozsvítit. Sklíčko by mělo mít pro tento senzor výřez a neměl by do něj zasahovat. No a samozřejmě překontrolovat aktualizace. Pokud se nepletu, poslední by měl být Android 6.0.1 - 23.5.A.1.291

Jinak po vypnutí hlasového povelu nedošlo ke změně? Samotná aplikace Google by neměla být žádný problém. Maximálně přijdete o možnost vyhledávání, chytrých karet a podobné vychytávky. Samotná synchronizace kontaktů, kalendáře a podobně by měla být pouze na základě spárování s gmailem. Jinak samotnou synchronizaci si můžete překontrolovat pod položkou nastavení/účty/Google. Jinak si ale nemyslím, že by smazání aplikace měl nějaký zásadní užitek.

zlata*
hodnocení

Senzor příblížení funguje správně .V telefonu je momentálně verze Android 4.4.4 chtěla jsem

udělat aktualizaci podle postupu co mi přišlo v emailu od Sony podpory. Stáhnout do pc Xperia Companion

a poté dát bud Aktualizace softwaru nebo Oprava softwaru . Ani jedno se mi nedaří dokončit *zed*

Vždycky to naběhne cca do 1/3 a potom mi vyskočí hláška : Chyba spuštění -Během přípravy aktualizace došlo k chybě , opakujte později. Zkouším různý restart obou zařízení , ale furt to samé :( asi to vidím zítra odpoledne na nějaký servis mobilních telefonů.

nox®

A co aktualizace softwaru přímo v telefonu? V nastavení pod informacemi o telefonu. Ta nenabídne novou aktualizaci? Jinak bych zkusil ještě jednou odinstalovat Xperia Comp. a znovu stáhnout aktuální verzi přímo ze stránek Sonymobile. Jinak pro správnou instalaci musí být telefon nabitý tuším více jak na 60% baterie, dále je pak třeba určitý postup, pokud se nepletu, to znamená po spuštění instalace připojit telefon zároveń se zmáčklým tlačítkem, přesně si to již nepamatuji a aplikace sama by to měla poradit, to je v pořádku? Každopádně bych to raději ještě zkusil, servis bych viděl až jako poslední možnost, protože to většinou bývají vyhozené peníze za nějakou jednoduchou prkotinu, na kterou člověk nemusí hned kápnout. Jinak, pokud se nakonec podaří aktualizovat systém, bude s největší pravděpodobností třeba tovární nastavení telefonu.

zlata*
hodnocení

Aktualizaci přímo v telefonu jsem ráno vyzkoušela ;) proběhlo chvilku načítaní a poteése objevil nápis : Vaše zařízení bylo aktualizováno. Jenom nevím jestli to je pravda jelikož tel. ukazuje stále verzi android 4.4.4 Poté jsem volala kamarádce , ale ozvěnu slyšela stále. Tak jsem dala tel ještě do továrního nastavení, kromě vymazání všech nastavení žádná změna.V práci mi jeden kolega říkal , že měl stejný problém jeho známý s tel. Xiaomi také zakoupeným v Čině .Pomohlo mu prej stáhnout jakýsi root eu nebo jak se to jmenuje *ee* Nakonec jsem odpoledne navštívila sevis mobilních telefonů. Chlapec za půltem mi na úvod řekl : Software to určitě nebude , můžu Vám ho tam za 500 kč přehrát , ale budou to vyhozený prachy. Závad může být několik a nikdo nedokáže říct předem která to bude ( mikrofon, těsnění , a nedejbože základní deska *ee* ) Každopádně jak do telefonu vlezu , v tu ránu přestává bejt voděodolnej a je po záruce. Takže bych Vám radil jedno : Bud pošlete zpět do Číny prodejci nebo ho prodejte . . .

nox®

Tohle je bohužel trochu risk s těmi nákupy z Číny, většinou problém není, ale stane se. Je otázka, jestli s reklamací nebude nějaký problém, ale asi by to za to stálo to zkusit. Prodej Vám akorát sníží cenu zařízení, kvůli tomuto problému. Takto na dálku se samozřejmě špatně radí, ideální je mít někoho, kdo se vyzná a dokáže si s tím trochu pohrát. Já bych zkusil ještě jednou instalaci aktuálního systému, pokud se nepovede přes ten Xperia Comp. tak zkusit ještě postup, který jsem dával v odkazu, přes Flashtool. A bude to bez té pětistovky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]