Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ozubené kolečko - kde sehnat

Od: stringo® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chtěl bych poprosit kutily, modeláře, elektro opraváře, zda by někdo neměl tip, kde sehnat plastové ozubené kolečko z RC modelu. Není to nějaká značka, která by měla u nás zastoupení a měla náhradní díly, je to noname stavebnice z Číny. No odešlo mi jedno ozubené kolečko a potřeboval bych ho sehnat. Proměřil jsem ho celé a dávám to jako přílohu. Kdyby někdo věděl, kde se u nás dají sehnat tahle kolečka, nebo kdyby ho doma náhodou někdo měl, dejte mi prosím vědět. Předem díky za jakoukoli pomoc.

Ozubené kolečko - kde sehnat
Ozubené kolečko - kde sehnat #2
Ozubené kolečko - kde sehnat #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

Príma, ale ani jeden z dodavatelů nemá ozubené kolo m=0,5, 34 zubů, Sunap navíc neumí pastorek menší než 12 zubů.

Já jsem uvedenou kombinaci taky nikde nenašel. Conrad sice dodává kombinovaný převod s pastorkem 10 zubů, ale velké kolo má 30 nebo 40 zubů, což bude tazateli platné, jak mrtvému zimník. Oněch 34 zubů je jaksi mimo běžnou řadu.

Do dráhových modelů aut se dělalo 32 a 36 zubů, možná i těch 34 , ale nikoliv jako čelní kolo, pouze kuželové...

Takže taky neznám odpověď...

hodnocení

0x
To je reduktor na vrtuli a nebo něco z převodovky auta?

hodnocení

Právě že na Conrada jsem koukal, ale nenašel to co potřebuju. Je to z převodovky (jestli se tomu dá tak říkat). Klasické truck auto a tohle jsem vyndal po rozebrání elektromotorku. Zkoušel jsem hledat i díl na aliexpresu, ale nic nemůžu najít...

Tak pak asi jedině

http://www.3dees.cz/

hodnocení

0x

Místo shánění plastového kolečka (které zase stejně odejde) bych vyměnil celou převodovku za některou která bude mít kovové kola.

Dejte sem schválně fotku celé předovky a třeba něco zajímavého najdeme...

hodnocení

Zdravím, kdyby ta hračka byla nová, tak třeba jo, ale dneska už to nemá žádnou cenu a nechce se mi do toho investovat nějaké velké peníze. On to není pohon tohoto auta jako takového, je to pohon táhla, které hýbá postavou na autě. Jedná se o tuto sestavu ozubených kol.

Ozubené kolečko - kde sehnat #4

lenka7*
hodnocení

0x

Bohužel to kolo je dost divná kombinace. Malé kolo původně 10 zubů na
soukolí (pastorek) má 6mm a to odpovídá modulu 0,5mm. Velké kolo 34
zubů by mělo mít správně průměr 18mm, ale to Vám nesedí. Průměr 17,5mm
by znamenal, že je to kolo tzv. korigované a to je obvykle velký
problém. Jediná možnost je výroba na zakázku, ale cena takové výroby je
téměř vždy dražší než celý původní model. Řešením je použít to staré
kolo (pokud je 34 zubů nepoškozené), převrtat do něj větší otvor (cca
4mm) a do něj pak vlisovat nový pastorek z mosazi. Uměl bych Vám to
zařídit. Napište mi kdyžtak na info@rcmicrocars.eu
S pozdravem Aschenbrenner

hodnocení

0x
Nechat vytisknou na 3D tiskárně

hodnocení

3D tisk je drahý, ale díky moc za snahu poradit.

15.05.17 07:28

Drahý? *haha*

hodnocení

Jestli mi to někdo dokáže udělat za 100,- tak OK. Ptal jsem se v Plzni na ZČU kde tu tiskárnu mají a cena 200-300 kč

jiriv*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Odpovídám sice pozdě ale pokud by jste měl ještě zájem o ozubené kolečko tak mi napište.

jiri-v@centrum.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]