Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych poprosit kutily, modeláře, elektro opraváře, zda by někdo neměl tip, kde sehnat plastové ozubené kolečko z RC modelu. Není to nějaká značka, která by měla u nás zastoupení a měla náhradní díly, je to noname stavebnice z Číny. No odešlo mi jedno ozubené kolečko a potřeboval bych ho sehnat. Proměřil jsem ho celé a dávám to jako přílohu. Kdyby někdo věděl, kde se u nás dají sehnat tahle kolečka, nebo kdyby ho doma náhodou někdo měl, dejte mi prosím vědět. Předem díky za jakoukoli pomoc.
Príma, ale ani jeden z dodavatelů nemá ozubené kolo m=0,5, 34 zubů, Sunap navíc neumí pastorek menší než 12 zubů.
Já jsem uvedenou kombinaci taky nikde nenašel. Conrad sice dodává kombinovaný převod s pastorkem 10 zubů, ale velké kolo má 30 nebo 40 zubů, což bude tazateli platné, jak mrtvému zimník. Oněch 34 zubů je jaksi mimo běžnou řadu.
Do dráhových modelů aut se dělalo 32 a 36 zubů, možná i těch 34 , ale nikoliv jako čelní kolo, pouze kuželové...
Takže taky neznám odpověď...
Bohužel to kolo je dost divná kombinace. Malé kolo původně 10 zubů na
soukolí (pastorek) má 6mm a to odpovídá modulu 0,5mm. Velké kolo 34
zubů by mělo mít správně průměr 18mm, ale to Vám nesedí. Průměr 17,5mm
by znamenal, že je to kolo tzv. korigované a to je obvykle velký
problém. Jediná možnost je výroba na zakázku, ale cena takové výroby je
téměř vždy dražší než celý původní model. Řešením je použít to staré
kolo (pokud je 34 zubů nepoškozené), převrtat do něj větší otvor (cca
4mm) a do něj pak vlisovat nový pastorek z mosazi. Uměl bych Vám to
zařídit. Napište mi kdyžtak na info@rcmicrocars.eu
S pozdravem Aschenbrenner
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.