Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejdou mi na satelitu české stanice

Od: trossau* odpovědí: 16 změna:

Vážení, obracím se na vás s následujícím problémem:

Na chalupě máme satelit na příjem TV. Přijimač se jmenuje Technisat S 2 International Edition, digitální přijimač se čtečkou karet CONAX.

Na chalupě jsme půl roku, od května do listopadu. Naším partnertem je fa Skylink, které platíme přes SIPO pravidelně určený měsíční poplatek. Přestože platíme celý rok a v místě trvalého bydliště zase celý rok kabelovku, po příjezdu na chalupu a zapojení přijimače k televizoru mi hrají pouze volné zahraniční kanály a z našich jen katolici.

Netvrdím apriori, že je chyba na Skylinku, může být i na mé straně...

Prosím o následující: Z levého boku satelitního přijímače jsou nad sebou dva šlicy na kartu.

1) Do kterého se má karta zasunout?

2) "Čtverečkem" dolů či nahoru?

Pokud se mezi vámi najde někdo, kdo se v tom perfektně vyzná, byl bych vděčný za jednoduchý návod, jak postupovat, abych mohl naše televizní stanice sledovat.

Děkuji vám předem za pozarnost, kterou moji prosbě věnujete a těším se na doporučení.

(Tato oblast není moje parketa)

Zdeněk

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Takže technickou část jste vyřešili.

Vrátil bych se k platbě za rok. Nevyplatilo by se vám raději platit jen za čas,kdy jste na chalupě? Skylink to umožňuje, objednáte si příslušný balíček na měsíc, obsahuje už i servisní polatek. Dělám to tak,pokud jsem tam týden, tak pomocí SMS a na prázdniny,kdy jsou tam děti, tak 2x za měsíc. Protože jsou to ha****** (na začátku zdarma a nyní každý rok zdražují) nemám pocit,že bych měl platit za měsíce,kdy na chalupě nejsem.

trossau*
hodnocení

to jaraz:

Ten Váš příspěvek do diskuze mě zaujal. Jsme s manželkou důchodci. Na chalupě na Karlovarsku trávíme květen až listopad každý rok a zbylé měsíce v roce v bytě v Kladně. Doma si přes SIPO platíme kabelovou televizi UPC celý rok a na chalupě satelitní televizy od Skylinku také celý rok. Tak to platíme již od roku 2000.

Samozřejmě bychom rádi platili jen za tu dobu, kdy Skylink používáme. Mohl byste mi poradit, jak to máme se Skylinkem zařídit?

Mám jim můj požadavek prostě popsat a poprosit o možnost platby jen na půl roku, nebo musím kupovat příslušný balíček na měsíc x šest?

Budu Vám vděčný, když mi poradíte.

S pozdravem

Zdeněk

kvok*
Buď na poště odmítnete zaplacení onoho balíčku v rámci SIPO, nebo zavoláte na Skylink (nebo napíšete, popř. nastavíte v zákaznické zóně online), že chcete balíček zrušit. Za půl roku zase zavoláte, že jej chcete aktivovat.
tomas11*

Nebo múžete používat skylink i doma ( doma jsem namontoval druhou parabolu a lnb konvertor cena cca dohromady 800kč) a satelitní přijímač mám krabičku 18x14x2,5cm který vozím sebou na chajdu a zase domu.

doplněno 25.05.17 16:33:

a zrušit UPC , i když vlastně od nich máte možná i internet.

hodnocení

2x

Když Vám to hrálo vloni na tu kartu, co máte, tak to musí letos hrát zase. Ta šachta Connax funguje na kartu Skylinku typ IRDETO a tu Vy asi máte. Pokud jste dlouho kartu nepoužívali, mohl ji SKYLINK dočasně deaktivovat. Jděte na web SKYLINKu a zadejte tam to číslo Vaší karty a uvidíte, zda je karta aktivní. Jinak o aktivaci požádejte. Kartu můžete vyzkoušet zasunout čipem dolů i nahoru.

doplněno 13.05.17 21:51:

Když bude karta aktivní a správně zasunutá, tak v nastavení spusťte funkci FASTSCAN a znovu si nalaďte všechny transpondéry.

trossau*
hodnocení

Děkuji vám všem, kdo mi radou pomáháte řešit můj problém s příjmem satelitního vysílání přes Skylink. Zjistil jsem, že do přijímače je zleva do horní drážky vsunut modul TechniCrypt"Irdeto CI+" a v něm kartaq čipem dolů.Protože má modul černý okraj, vyjímal jsem jen kartu a nevšiml jsem si, že ten modul, o kterém mi psal vermon už mám v přijímači.

Na skylink jsem už volal i jsem psal, tak uvidím.Je víkend, tak asi se k tomu dostanou až v pondělí.

Děkuji vám všem, kdo jste si moji prosbu o pomoc přečetli a těm, kdo jste mi napsali jak na to. Až to bude v pořádku, dám vám vědět.

Zdeněk

Ta karta by měla ale chodit i v té universální čtečce CONAX.

trossau*
hodnocení

to aloisb"

Vážený pane, já vím dvě byliny, co je na tom přijímači univerřsální čtečka CONAX. Já vím jen,(a to jsem zjistil jen proto, že jsem hledal příčinu, proč mi ten přijímač nepřijímá), že na levé straně černé krabice přijímače jsou dva podélné otvory nad sebou. V tom vrchním jsem našel dekódovací modul"Irdeto Ci+" ve kterém byla zasunuta karta Skylink čtverečkem nahoru. Tak to bylo od konce října minulého roku, kdy jsem zazimoval chalupu a vrátil se domů. Tady, kde mám chalupu se normální anténou s bídou chytne buštěhradský ovčín, proto jsem si pořídil ten satelit. Doma mám kabelovku UPC a problémy s příjmem nemám.

Teď už to do pondělka přežiju, jen mně štve, že poctivě platím a Skylink se mnou takhle zametá...

Zdeněk

Tak to nechte, jak to bylo vloni, kdy to šlo a spusťte v MENU - NASTAVENÍ tu funkci FASTSCAN. Možná, že celý problém je v tom, že všechny české programy, které ještě vloni šly ve formátu "standardního rozlišení" - (SD) Skylink převedl do "vysokého rozlišení" (HD) a přeladil na jiné frekvence. Takže musíte ty české programy znovu naladit a bude to v pořádku.

trossau*
hodnocení

to aloisb: Vážený pane a všichni ostatní, kdo jste se mi snažili pomoci. Už mi to šlape jako hodinky ze Shafhausenu...

Všem vám děkuji a budu rád, když budu mít někdy v budoucnu příležitost vám s nějakým problémem pomoci...

Ze Sudet zdraví Zdeněk

vernon
hodnocení

0x
Má to Conax, čtečka je ti k ničemu. Pořiď si CI+ modul, do něj strčíš kartu a to celé zasuneš do toho přijímače.
trossau*
hodnocení

to vermon - Co je to CI modul, jakou má funkci, kde se dá koupit, kolik asi stojí a kam se zasune? Ten přijimač má slot pro kartu jak jsem psal na levém boku a je uvnitř přijímače. To mám ten přijímač rozebrat a vestavět do něj ten CI modul? Vejde se tam? Nejsem elektronik, jsem strojař, ale i tak mi to hlava nebere. Můžete mi to vysvětlit podrobněji? Díky předem.

vernon
Z boku to má CI+ slot pro modul s dekodérem a tenký slot vestavěného dekodéru Conax pro kartu - ten tě nezajímá, protože Skylink používá Irdeto.
Musíš si koupit ten modul. Do toho šoupneš kartu a to celé zasuneš do toho CI+ slotu.
Nejdou mi na satelitu české stanice
trossau*
hodnocení

to vemon:

Díky za info. Koupím si to. Kde to seženu a kolik to asi stojí? Dá se to sehnat na netu?

Jenom se divím, proč mi to loni od května do listopadu bez toho modulu bezchybně šlapalo?

Zdeněk

To není pravda, ten přijímač má v tech. specifikaci napsáno : SKYLINK READY ! Takže ta šachta Connex musí na karty SKYLINKu fungovat (s výjimkou nové karty M7).

hodnocení

0x

Záleži na typu prijímača,či sa ako sa karta vkladá do prijímača.Ak máte Uni čítačku Conax,taktá vie čítať len staré irdeto karty,nové M7 nie.U skylinku došlo ku vypnutiu SD programov a tým aj k zmene nastavenia frekvencii.Tieto budete musieť asi pravdepodobne ručne zadať alebo ísť za predajcom nech vám ich nahrá.Parametre najdete na : skylink.cz/... .Ak chcete,aby sa vám naladili pomocou FastScan tak budete musieť kúpiť dekodovací modul Irdeto s certifikáciou Skylink ready,do ktorého dáte kartu a modul strčíte do satelitného prijímača do CL-clotu,ktorým váš prijímač podľa netu by mal disponovať.Tu je odkaz na kúpu modulu,po nete si môžete vybrať iného predajcu. dekodovaci-moduly.heureka/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]