Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Video 4k

Od: marta52* odpovědí: 8 změna:

Kupuji fotoaparát s 4k videem, ale nemám televizor ani počítač, který by ho uměl přehrát, bude přehrávání fungovat i na televizorech bez 4k?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A ono snad nejde přehrát vyšší rozlišení na obrazovce s nižším? Samozřejmě, že jde. To je co se týče obrazovky.

Ostatní věci jsou otázkou hardwaru a konektivity. Pokud máte počítač, který 4K video neumí přehrávat kvůli grafice a procesoru, tak to bude samozřejmě problém. Video se bude sekat, nebo úplně spadne. Pokud chcete takové video dokonce zpracovávat (stříhat), tak potřebujete opravdu výkonný (drahý) počítač.

Rozmyslete si, jestli kameru s takovým rozlišením opravdu potřebujete. Jestli jste se rozhodla natáčet velkoformátové filmy promítané na obřích projekcích, či potřebujete hodně zvětšovat drobné detaily, tak ano. Pokud budete přehrávat videa v místnosti na obrazovce s úhlopříčkou např 140 cm, tak vám stačí "obyčejný" formát HD. O projekci na PC či dokonce tabletu nedejbože mobilu ani nemluvě.

marta52*
hodnocení

děkuji za odpověď, moc jste mi pomohl. Naštěstí ukládá video v MPEG4, mp4 a

Abych si to ujasnil... Videokodek a rozlišení jsou dvě odlišné věci. MPEG4 a MP4 jsou formáty videa (kodeky), 4K je rozlišení v pixelech (obrazových bodech). Čím vyšší rozlišení, tím větší náročnost videa na zpracování (přehrávání, střih atd...)

marta52*
hodnocení

ony už novější fotoaparáty mají nahrávání ve 4k snad všechny, alespoň ultrazoomy, zrcadlovky a pod.

Uvidím, já už jsem fotoaparát koupila, dnes dorazil, tak ho vyzkouším a uvidím co bude.

jofa*

Jestli můžete sdělit značku/typ co máte za stroj? Máte zrcadlovku, kompakt?

marta52*
hodnocení

moc díky za vaši ochtotu. kompakt Nikon Colpix B 700

Pokud tedy chcete snímat 4K video, budete si muset pořídit rychlou paměťovou kartu. Abyste nebyla překvapená, že se vám nahrávání najednou zastaví...Já osobně bych volil poloviční rozlišení (standardní 1080p) s dvojnásobnou snímkovou frekvencí. Doporučuji přikoupit externí mikrofon, jinak budou ve videu slyšet pazvuky (ostření, přechytávání fotoaparátu a pod.)

Tak hodně štěstí s novým fotoaparátem.

marta52*
hodnocení

skutečně moc děkuji za vaše rady, docela mě pomohly, fotoaparát včera dorazil a tak jsem ho hned vyzkoušela, zatím jsem točila tak, jak je nastavený, nic jsem nedělala a v počítači jde jak přehrávání, tak upravování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]