Je to smutný ale bastlení je v tomto případě nesmysl. Za 50 Kč funkční termostat s displejem, za 80 Kč i s parádní krabičkou. Za tyto peníze v ČR nikdo nepošle ani prázdnou obálku
Přesně tohle umí termostat na odkazu. Průběžně měří teplotu, zobrazuje a ji na displeji. Nastavíte si teplotu, při které sepně relé, které může zapínat cokoliv nebo jen signalizuje, že je sepnuto. K tomu si nastavíte prodlevu (hysterezi), aby nespínal při poklesu desetin ale třeba 1o. Existují i varianty s dvojitým displejem, aby jste viděl nastavenou teplotu i aktuální.
Tady je kompletní řešení na 230V pro topení i chlazení:
vážený pane, dovoluji si Vás poprosit o Vaše doporučení k řešení mojeho problému: potřebuji průběžně měřit teplotu ohřívané kapaliny od počáteční teploty cca 18 stupňů C do 100 stupňů C s indikací okamžité teploty na displeji. Lze také nastavit zvolenou teplotu, která by se při dosažení indikovala světelným signálem?
Děkuji Vám předem za pozornost, kterou mojemu dotazu věnujete a těším se na Vaše stanovisko.
Ten o kterém jsem psal já, zobrazuje okamžitou teplotu a při dosažení hodnoty kterou nastavíte sepne kontakt takže není problém za sepnuté relé dát třeba žárovku nebo bzučák. Pro napájeno displeje je třeba zdroj (třeba autobaterie ) Akorát čidlo bych pro jistotu zatavil do trubičky nebo silikonem zalil do brčka. doplněno 11.05.17 14:43: Je to prakticky to samé co v tom odkazu e.bay akorát já to mám bez krabičky.
trossau*
To totak:
Děkuji Vám, za Vaši bleskovou reakci na můj dotaz, který jsem měl na nick wlezley. Mohl bych pro napájení použít místo autobaterie nabíječ podobný nabíječce na mobilní telefon, či akumulátorovou vrtačku? Můžete mi napsat hodnotu nabíjení, mám na mysli třeba kolik Voltů a kolik Watů?
Až budu na počítači, přidám odkaz. Tam budou i technická data. Teď jsem na mobilních datech a připojení mi nedovolí načítat velké stránky s množstvím obrázků. Myslím že tam bylo napájení v rozsahu 5-12V takže by to asi zvládla i nabíječka na mobil. Případně se dá za 3 dolary objednat zdroj 12V 2A který jsem použil já. doplněno 11.05.17 19:51:
Nejlevnější s rozsahem teplot -50 +110 pracovní napětí 12volt
to totak: Děkuji Vám za ochotu. Těch zdrojů na napájení se vstupem 230 V a s výstupní voltáží 12 V mám několik. Díky za info a byl bych rád, kdybych se mohl revanšovat.
Zdeněk
hoststary*
To se opravdu nevyplatí bastlit, když se to dá koupit levně hotové a funkční.
Mnoho zájemců se ale zarazí před koupí z cizího e-shopu, když má účet v naší bance v korunách a netuší, jestli a jak si může zboží z e-bay a dalších e-shopů objednat a zaplatit. Jestli musí mít i účet v dolarech nebo eurech, nebo jak to je, a kolik stojí převedení peněz z našich korun na jejich měnu... možná by někdo mohl poradit?
doplněno 11.05.17 17:30:
totak: díky za srozumitelné vysvětlení, kdybych mohl, dal bych vám bod.
Platí se kartou. Na kartě je nutné mít povolené "použití v prostředí internetu". To se dá na stránkách banky povolit a po transakcí okamžitě zakázat , aby se člověk nebál zneužití karty. Nebo je možné nastavit maximální limit transakce přes internet na pár stovek a nechat to aktivní. Některé banky mají možnost nastavit schvalování každé transakce zvlášť vkládáním kódu přes mobil. Banka peníze převádí v bankovním kurzu deviza prodej který denně zveřejňuje. Při platbě kartou do ciziny nejsou žádné další poplatky za převod peněz ( na rozdíl od převodu peněz z účtu na účet do ciziny kde bývá dost vysoký poplatek). Zboží do hodnoty 22€ (25 $) nepodléhá placení dovozního cla ani DPH. Zboží nad uvedenou hodnotu zadrží pošta, předá celnici k dovozními řízení a za zprostředkování proclení si naúčtuje 198.-kč Ještě nějaké nejasnosti? doplněno 11.05.17 16:29: Podrobnější rozbor téhle problematiky je třeba na adrese zbozizciny.hys.cz
Jestli to máš jako koníčka tak super, ale jestli chceš termostat s displejem, citlivostí na půl stupně včetně relé co snese 230v 3.5A tak tě to na Aliexpress výjde na 5 doláčů. Za to tady nekoupíš ani součástky. doplněno 11.05.17 12:46: Objednával jsem to před zimou na chalupu na ochranu vodoměru před mrazem. Stačilo přerušit fázi před zásuvkou na prodluzovačce a nastavit teplotní rozmezí o kolik má infra zářič přítopit a bylo hotovo. Za pár korun bez bastlení a bez programování. Když si vzpomenu, tak až budu na počítači, můžu projít historii objednávek na Ali a dát ti odkaz.
luko89
Tak Ali mě nenapadlo,spíš sem si říkal že lepší to bude tady koupit ale to bych se nedoplatil,jinak ano jako koníček to mám ale zároveň i k účelu a jde mi o termostat s ukazatelem teploty a digitálním nastavením teploty kdy se má něco spustit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.