Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám motor z čerpadla.Motor má 550w.Odešel mě rozběhový kondenzátor.Původní má 16uf a 450v.Já nevím, jestli můžu koupít silnější,třeba 18 uf a 450v.Neshoří mě motor?Dík moc.
Ten kondenzátor sám o sobě má dost velkou výrobní toleranci kapacity. Takže použití kondenzátoru s o 20% vyšší kapacitou je naprosto v pohodě.
Neumím odpovědět, Nevím, jak jsou zapojené a jaké mají hodnoty. Principielně by měly jít nahradit jedním, ale naslepo to nezkoušej, mohou být také na nižší napětí a zapojené v sérii, pak by náhrada musela mít kapacitu poloviční..
Tak snad platí základní pravidla řazení kondenzátorů, jsou zapojeny v serii nebo paraleleně? Pokud parlelně tak dvojnásobná kapacita je nahradí, pokud v sérii tak poloviční kapacita. V obou případech musí být dodrženo jejich mezní napětí.
Pokud jsou v sérii se stejnou kapacitou, stačí každý na poloviční napětí. Jsou pak rozměrově menší.
Jinak že se v tom vyznáme ty a já neznamená, že se v tom vyzná tazatel, takže jsem radši opatrný
OK
Po roztočení rukou je výkon bez kondenzátoru i s ním prakticky stejný, ne nadarmo se mu říká "rozběhový". Takže pokud motor přežil špatné zapojení při výbuchu těch kondenzátorů, neměl by být další problém.
No, on se ten rozběhový kondenzátor neuplatňuje jen při rozběhu, bez něj bude mít motor menší sílu.
Prosím k čemu slouží,ten šroubek u rozběhovýho kondenzátoru.Slouží pouze k přichycený,nebo ke ukostření motoru?Dík moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.