Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice teče

Od: rebela® odpovědí: 1 změna:

Mám 4 roky starou lednici s mrazákem dole. Teď se mi začala objevovat dole u dvířek voda. Z venku.Dvířka jsou tam jak je těsnění orosená. Čím to může být? Nevíte? Těsnění se mi zdá dobré. Není možné, aby za 4 roky bylo špatné. A kolik tak stojí výměna? Poraťe. Moc děkuji za rady.

doplněno 09.05.17 10:34:

Teče mrazák a tam není žádný odtok. Akorát na odmražování, aby tekla voda taky do misky.Dneska ráno byla zase miská plná vody.

doplněno 10.05.17 08:30:

Lednice měla ucpaný odtok a ta voda tekla do mrazáku.Děkuji za rady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím, že lednice neteče. Ale lednice obvykle mají uvnitř na zadní stěně žlábek, ze kterého vede ven hadička, kterou se odvádí kondenzovaná voda. Obvykle končí v misce na kompresoru, odkud se teplem kompresoru odpařuje.

Takže doporučuji zkontrolovat, zda není ta hadička ucpaná, pak vody stéká vnitřkem lednice obvykle k těsnění a tam zůstává, pokud najde cestu ven, doteče až ven na podlahu před lednici. Druhá možnost je, že hadička se pohnula a ústí mimo odpařovací misku.

A o kterých dvířkách vlastně mluvíš, od mrazáku nebo od lednice? A jsou orosená zvenku nebo zevnitř?

doplněno 09.05.17 12:15:

V tom případě mám obavy o únik chaldicího média a mrazák pořádně nemrazí. Dej do něj teploměr, alespoň 3-4 hodiny ho pak neotvírej a poté zkontroluj teplozu. Musí být -18°C a méně, pokud je tam více (-17°C a výš), zavolej opraváře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]