Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizni poplatky

Od: kkozelik* odpovědí: 7 změna:
Ahoj. Nastehoval jsem se do bytu v pronajmu. Trvale bydliste mam u rodicu. Majitelka bytu nemela v byte TV. Ja si ji chci koupit
Jak je to s placenim poplatku za televizni vysilani? Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Trvalé bydlište na toto nemá vliv. Poplatek platí majitel přijímače, což budete předpokládám vy a zároveň se platí jen jednou za domácnost. Nemáte s rodiči společnou domácnost (předpokládám, že ani s majitelkou) tudíž musíte hradit poplatek svůj.

Kdyby se k vám nastěhovala přítelkyně a pořídila si vlastní přijímač, tak už poplatek neplatí (je to stejná domácnost). Stejně tak, když budete mít dva televizory ve vlastníctví vy.

lidus*
hodnocení

1x

Musím platit televizní poplatek?
Pokud někdo pronajímá chatu či jinou nemovitost a je podnikatelem, který má na tuto činnost vydaný živnostenský list, je povinen za tuto televizi platit, protože je jako fyzická osoba podnikající používá tv přijímač k podnikatelské činnosti.
Pokud někdo pronajímá chatu či jinou nemovitost bez živnostenského oprávnění na tuto činnost, tj. pokud vedle pronájmu nejsou pronajímatelem poskytovány žádné další služby, pak nemusí z tv přijímače v pronajímané nemovitosti platit poplatek, pokud je již evidován jako poplatník fyzická osoba - domácnost.
Pokud ale nájemce takovéto nemovitosti tento přijímač užívá déle než 30 dní a není evidovaným poplatníkem v místě svého trvalého bydliště, pak je povinností tohoto nájemce se přihlásit k placení televizního poplatku. Cit. zákona.

jofa*

lidus: Přesně to jsem chtěl teď.

doplněno 07.05.17 11:56:

...napsat.

atreus*

Není to citace zákona, nýbrž citace dotazů a odpovědí na webu. Níže je uvedeno:

Dotazy a odpovědi slouží pro rychlé vysvětlení principů nového zákona. Není možné se odvolávat na jejich znění, analyzovat je z právního hlediska či jinak "slovíčkařit". Konečné a rozhodující je vždy znění zákona.

---

Kromě toho tato odpověď se netýká daného dotazu.

Podle mého názoru se tazatel musí přihlásit k placení televizního poplatku.

atreus*
hodnocení

0x

Budete povinen platit televizní poplatek. Podrobnosti:

tvp.ceskatelevize.cz/...

mnd®
hodnocení

0x

Tady máte zákon a nebo se rovnou zeptejte karty.ceskatelevize.cz/... Pořád lepší než dát na rady JPP a potom bude problém.

mp*

Na zákony se vyprdněte, ty stejně nikdo nestuduje. Každá solidní rodina platí jeden koncesionářský poplatek za jednu domácnost za rozhlas a televizi. Nejsem žádná socka, abych si to nemohl dovolit. A veřejnoprávní televizi a rozhlas docela sleduji (dokonce si troufám tvrdit, že mi poskytují komplexnější informace, než třeba Nova, která mě musí každý den upozornit, co že to vlastně sleduji a pak upoutávku na ordinaci, Prima mě zase dostává divoškami, a Barandov? Ani se nedivím, že jsou u nás takové volební preference (ale babiš to má spočítaný, to nikdo neokecá, ať se dívá třeba z vokna)).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]