Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoradio nehraje

Od: ice* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, měl bych na vás dotaz. Mam autorádio pioneer DEH-4300UB a za jízdy mi začalo jakoby cbrastit v reproduktorech až se ztratil zvuk úplně. Na to začalo být od rádia cítit zápach, jako když se pálí drátky a rádio zhaslo. Ihned jsem ho vyndal a zadní "chladič" rádia byl úplně horký a prasklá pojistka. Doma jsem proměřil kabely v iso konektoru kam jde proud a ten je v pořádku (cca 12.60). Když dám novou pojistku, okamžitě praskne při zapojení iso konektoru do rádia za praskání v repro. Rádio jsem rozebral a kromě trošku nahnědlého místa na desce v oblasti napájení na ní není nic špatného. Je možné že je spálený třeba zesilovač na rádiu a tím pádem je nepoužitelné, nebo bude chyba v napájení či kabelech od reproduktorů? Nechce se mi moc rozebírat celé auto abych hnedal příčinu když může být na vině jen chyba v rádiu. Mám ho cca 5-6let...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je na ISO konektoru správné napětí, můžete, pro jistotu, propísknout jednotlivé reproduktory. Zkrat na výstupu mohl odpálil koncák a novému rádiu by se přihodilo to stejné. Jiná porucha, kromě mrtvého rádia tam asi nebude, když to neodprásklo autopojistku a dobíjení je OK.

hodnocení

0x

Změř impedanci reproduktorů jestli nejsou zkratované.

Jinak skoro na 100% je v čudu některý koncový stupeň a pokud nejsi alespoň elektrotechnik amatér, přenech opravu někomu zkušenému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]