Nejste přihlášen/a.
"Presekl se mi ..." - nemáš mu půjčovat sekeru.
Proč by k tobě měl někdo chodit? Dojdu do obchodu, koupím kabel vcelku a nechám si na něj nacvaknout koncovky. Na nějaké napojování bych nespoléhal.
Svázat to půjde, ale kvalita bude mizerná. Ne trochu mizerná ale mizerně mizerná. Pokud nemáte krimpovací kleště, risknul bych toho chlapa co Vám to secvakne za dvacet sekund.
@magor Zkoušel jste otestovat propustnost testerem? Problém je hlavně v odstínění rušení a volném spoji. Základ je samozřejmě dráty pečlivě zatočit a zabalit ilozací. Jenže tím se kabel zkrátí a kroucená dvoulinka se seká po určitých délkách (uvedeno na kabelu). Pokud ji zkrátíte, odstínění kroucením ztratí význam. A na 100m kabelu, navíc v paneláku, se dá čekat značné rušení.
Jo jde to.Já to mám tak "provizorně"už asi 3 roky a funguje ůplně normálně. Mě ho zas ožral křeček a mám malou díru ve zdi-neproleze konektor a volat někoho nebo kupovat spec.kleště se mě nechce Ale jde to i bez kleští servispckupka.cz/...
nomad : Jaký je rozdíl když kabel odizoluji cca 10mm a zatočím (samože dodře zaizoluji) než v konektoru kde je styčná plocha menší.V čem se zhorší kvalita? Já nic nepozoruji
Jsou dvě možnosti:
1) Spojka na kabel (koupit kus kabelu, napojit přes spojku do stávajícího) alza.cz/...
2) Koupit zásuvku alza.cz/... tam vhodně ukončit stávající kabel (moc bych ho nezkracoval ať se dá zásuvka přesouvat v případě potřeby), pak koupit kabel + konektory a nebo nacvaktý patch kabel potřebné délky a vyřešeno.
Já bych udělal druhou variantu.
Dělá se to podle Bčka, čili druhé obrázky u zásuvek viz např. incentre.net/...
Kdo nemá nástroje tak by měl stačit i tenčí šroubovák (správně toto: alza.cz/...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.