Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Presekly utp kabel

Od: sany* odpovědí: 8 změna:
Ahoj mam dotaz. Presekl se mi utp internetovy kabel. Jde to spravit tak ze bych obnazila draty a spojila? Nejde tam dat tu koncovku protoze se usekl daleko a nedosahne mi k pc. Chci vedet jestli by se to dalo normalne spojit. Nechci platit buhvikolik za to ze mi to prijde nejakej chlap opravit. Diky za odpoved

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

"Presekl se mi ..." - nemáš mu půjčovat sekeru.

Proč by k tobě měl někdo chodit? Dojdu do obchodu, koupím kabel vcelku a nechám si na něj nacvaknout koncovky. Na nějaké napojování bych nespoléhal.

sany*
hodnocení

Jde o to ze bydlim v panelaku a kabel je vedeny podel zdi a potom na strechu uvnitr takovyho jakoby komina nebo co. Ma 100 metru. Takze to nejde abych to vymenila ja.
nomad*

Svázat to půjde, ale kvalita bude mizerná. Ne trochu mizerná ale mizerně mizerná. Pokud nemáte krimpovací kleště, risknul bych toho chlapa co Vám to secvakne za dvacet sekund.

doplněno 01.05.17 19:06:

@magor Zkoušel jste otestovat propustnost testerem? Problém je hlavně v odstínění rušení a volném spoji. Základ je samozřejmě dráty pečlivě zatočit a zabalit ilozací. Jenže tím se kabel zkrátí a kroucená dvoulinka se seká po určitých délkách (uvedeno na kabelu). Pokud ji zkrátíte, odstínění kroucením ztratí význam. A na 100m kabelu, navíc v paneláku, se dá čekat značné rušení.

paw*
Strasne zalezi, co po tom kabelu tahate. U gigabitu nebo 100 mega problem bude. Ale nejake 2 mega nic nepoznate. Na bezne uzivani v pohode.

hodnocení

0x

No to je pravda, než do toho investovat takřka čtyři pětky, to je lepší to nějak sešmudlat a doufat, že to možná pojede. *smich*

zbozi.cz/...

doplněno 01.05.17 18:38:

Aha - tak 100m to je už jiný kafe. Spojit by to asi šlo, ovšem samozřejmě lepší je nacvaknot tam koncovku a spojku.

hodnocení

0x

Jo jde to.Já to mám tak "provizorně"už asi 3 roky*smich* a funguje ůplně normálně. Mě ho zas ožral křeček a mám malou díru ve zdi-neproleze konektor a volat někoho nebo kupovat spec.kleště se mě nechce Ale jde to i bez kleští servispckupka.cz/...

doplněno 01.05.17 18:57:

nomad : Jaký je rozdíl když kabel odizoluji cca 10mm a zatočím (samože dodře zaizoluji) než v konektoru kde je styčná plocha menší.V čem se zhorší kvalita? Já nic nepozoruji*nevi*

sany*
hodnocení

Tak jo chlapi. Uz to pomalu spojuju. But to pujde nebo ne. Diky za odpovedi. Kdyztak pozvu chlapa na opravu.

hodnocení

0x

Jsou dvě možnosti:
1) Spojka na kabel (koupit kus kabelu, napojit přes spojku do stávajícího) alza.cz/...

2) Koupit zásuvku alza.cz/... tam vhodně ukončit stávající kabel (moc bych ho nezkracoval ať se dá zásuvka přesouvat v případě potřeby), pak koupit kabel + konektory a nebo nacvaktý patch kabel potřebné délky a vyřešeno.

Já bych udělal druhou variantu.
Dělá se to podle Bčka, čili druhé obrázky u zásuvek viz např. incentre.net/...
Kdo nemá nástroje tak by měl stačit i tenčí šroubovák (správně toto: alza.cz/...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]