Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojeni receivru k tv

Od: marekhanulik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Mám starsi Denon DRA 585 RD a led tv LG 42LN 575S.Zkoušel jsem to propojit pres cince do video vstupu na receivru ale nedaří se mi propojit zvuk s tv aby sel pres receivr. Poraďte prosím co se da delat.Marek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Možná budete muset vzít zvuk z TV z digitálního výstupu přes převodník. Už se to tu řešilo několikrát.

aliexpress.com/...

marekhanulik
hodnocení

Dobrý den.Mám starsi Denon DRA 585 RD a led tv LG 42LN 575S.Zkoušel jsem to propojit pres cince do video vstupu na receivru ale nedaří se mi propojit zvuk s tv aby sel pres receivr. Poraďte prosím co se da delat.Marek
Dobrý den dneska mi dosel převodník.Chtěl jsem se zeptat jestli to staci propojit pres opticky kabel nebo musím ješte neco dokupovat.Dekuji

rv*

Optický kabel + napájení (buď z USB, nebo zdroj 230/5V)

jofa*

marekhanulík : Kdyby jste si to propojil kablíkem z tv výstup sluchátka, měl jste to za 20 kč a stejný výsledek bez dalších adaptérů a převaděčů.

jofa*
hodnocení

0x

Váš Denon nemá optický vstup, což by bylo optimální a tak nezbývá než propojit tv a reciever přes výstup sluchátek na cinch a nebo zkusit redukci scart s přepínáním vstup / výstup a napojit audio výstup do recievru kabely cinch. U recíevru navolit příslušný vstup.

cercer*
hodnocení

0x

optický kabel chápu ale co(a proč) to napájení?Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]