Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook a paměť RAM

Od: tof odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

vlastním notebook Lenovo 510-15IKB i5 procesor KabyLake 7200U, 8GB RAM, 4GB grafika nVidia 920M. Chtěl bych zvětšit RAMky, ale co se týče počítačů, jsem lajk. Při spuštění 2-3 programů + úlohy jedoucí na pozadí počítače mi zabírají nad 80% paměti, což je na chodu notebooku znát. Od kousání systému, až po úplné zamrznutí, proto bych pro zvýšení výkonu koupil objemnější paměť, ale tento notebook má pouze jeden slot. Nevyznám se v typech ramek, jestli musím koukat po podobném modelu s větší kapacitou, aby seděla frekvence a taktování. Hlavně aby výsledná výměna měla vliv na výkon počítače, protože na poměrně dobrý notebook je paměť ram dost nízká a zapnutím dvou programů jí zahltím hned.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co to je za programy? Třeba vidíš chybu tam, kde není. Zaplnění paměti na 80% je normální, pořád máš 20% k dispozici. A když ji zvětšíš na dvojnásobek (tedy pokud to jde), tak zjistíš, že jsi zase na těch 80%, PC totiž využívá to, co má k dispozici.

tof
hodnocení

Jsem občasný hráč, mám stažený program co mi skenuje zatížení RAM a CPU. Abych uvedl příklad:
Při zapnutí počítače se RAM drží kolem 25-30%
Při zapnutí internetového prohlížeče a např. youtube+facebooku jsem na 50-60%
Když vypnu vše, ukončím přebytečné úlohy ve správci úloh, jako jsou programy na Malware, různí herní klienti, které aktuálně nevyužívám a připravím si tak notebook na hru, tak mi RAM z 28% skočí na 80%, čímž mi program dává změnou barvy najevo, že se mu to nelíbí a projevuje se to na plynulosti té hry.

hodnocení

2x

Vypadá to, že má 4GB na desce a 4GB ve slotu. Takže vyměnit by šlo tu 4GB ve slotu třeba za 8GB a budete mít 12GB. Jedná se o DDR4, ale bude to chtít zjistit frekvenci a koupit stejnou ;)

doplněno 01.05.17 20:42:

ano, jedna ve slotu 4GB, druhá 4GB paměť (nevyměnitelná) je integrovaná přímo na základní desce ;)

Ale pokud deska podporuje max 8GB paměti (což se mi sice na dnešní dobu nezdá, ale možné je všechno, viz níže), tak asi není moc co řešit s vyměňováním.

tof
hodnocení

Podle tohoto snímku to vypadá pouze na jeden slo, ale nejsem znalec :D

Notebook a paměť RAM

hodnocení

0x

V notebooku si zistite aká je to RAM-ka.Pozrite si aj príručku: download.lenovo.com/...

vojtal*
hodnocení

0x

Základní deska tohoto notebooku podporuje pouze 8 GB paměti RAM, upgrade tedy není možný.

Vojta, Lenovo Ambasador

tof
hodnocení

To jsem zklamán, protože potřebuji navýšit kapacitu alespoň o ty dva GB. Domnívám se, že by mi to mohlo vyřešit problém se sekáním se her.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zamrznutí notebooku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]